Acasă Turism Lindenfeld, satul-fantomă al Banatului. Unde au dispărut toţi locuitorii

Lindenfeld, satul-fantomă al Banatului. Unde au dispărut toţi locuitorii

DISTRIBUIȚI

LindenfeldLa prima vedere, ai crede că vorbim despre platourile de filmare a vreunei producţii cinematografice de la Hollywood. Un loc-fantomă, plin de poveşti demult uitate, dar care vibrează în fiecare cărămidă sau poartă şubredă care iese din iarba cotropitoare. Satul ascuns din judeţul Caraş-Severin, a cărui istorie se întrerupe brusc, în 1998.
Câteva ziduri, case părăsite, biserica şi cimitirul. Totul într-un peisaj de vis, dar fără ţipenie de om. Satul-fantomă din judeţul Caraş-Severin s-a transformat într-un punct de atracţie atât pentru turiştii din România cât şi pentru cei de peste hotare.
Deşi există încă oficial, satul situat la 760 de metri altitudine nu mai are niciun locuitor. Lindenfeld, situat în apropiere de Buchin-Poiana, Caransebeş, a fost odată colonizat de pemii din Boemia.
Potrivit ghiduri-turistice.info, de la o colonie prolifică de nemţi, Lindenfeld s-a depopulat încet. Lipsa locurilor de muncă, accesul dificil spre Caransebeş şi spre alte localităţi, au dus încet la dispariţia acestei comunităţi. La începutul anilor ’90, majoritatea locuitorilor au emigrat în Germania, lăsând în urmă case vechi şi o biserică. Este părăsit din anul 1998, când ultimul său locuitor, Paul Schwirzenbeck, a murit la vârsta de 83 ani într-un accident de maşină în Caransebeş.
Cele mai multe locuinţe au fost lăsate de izbelişte. Una dintre case este închisă cu lacăt, semn că cineva mai ajunge aici, altele însă sunt pur şi simplu date uitării. Astăzi Lindenfled este o atracţie pentru turiştii români şi străini. Mulţi vin să admire ce a mai rămas aici, dar şi să semneze condica aflată în interiorul bisericii din sat.
Citiţi articolul integral şi vedeţi galeria foto completă pe www.one.ro

Comentarii

comentarii