Acasă Actualitate „Little People” – un an de suport al micuţilor bolnavi de cancer...

„Little People” – un an de suport al micuţilor bolnavi de cancer de la Spitalul „Louis Ţurcanu”

322
DISTRIBUIȚI

Asociaţia „Little People” a celebrat un an de la iniţierea Programului de Suport al Pacienţilor, în cadrul Secţiei de Oncopediatrie a Spitalului „Louis Ţurcanu” Timişoara, joi, 14 aprilie.

Prezenţa zilnică a voluntarilor „Little People””, studenţi din cadrul Facultăţii de Psihologie, a fost marcată prin sute de activităţi, îndrăgite de copii, adolescenţi, părinţi şi apreciate de colectivul medical. Pe parcursul unui an, voluntarii au desfăşurat jocuri de intercunoaştere, au sărbătorit onomasticele copiilor internaţi, au ,,călătorit” alături de copii în jurul lumii, aflând despre alte culturi, au descoperit diverse tradiţii din lumea întreagă, au vorbit despre farmecul şi specificul viitoarelor meserii, au invitat colectivul medical în ,,Cetatea Fericirii”, au descoperit ,,metafora perlei” şi au redescoperit frumuseţea şcolii prin activităţile propuse la ,,Fun School”, o şcoală în care buna dispoziţie şi imaginaţia guvernează.

 

Succesul acestor tipuri de activităţi cu valoare terapeutică bazate pe nevoile copiilor au fost apreciate de personalităţi ca Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Ei au acceptat provocarea de a fi voluntari pentru o zi alături de voluntarii „Little People”. Asociaţia „Little People România” doreşte să mulţumească publicului călduros din Timişoara cu care a avut privilegiul să interacţioneze prin diferite campanii publice şi televizate. Asociaţia „Little People” sprijină în fiecare zi copii şi adolescenţi care luptă împotriva cancerului în România. Activităţi zilnice au loc în Institutele Oncologice din Bucureşti şi Cluj-Napoca, Spitalul „Sfanta Maria” din Iaşi, Spitalul „Louis Ţurcanu” din Timişoara, dar şi în celelalte centre de tratament oncopediatrice din ţară.

Comentarii

comentarii