Acasă Actualitate Localități și drumuri naționale și județene, acoperite de apă, în vestul țării...

Localități și drumuri naționale și județene, acoperite de apă, în vestul țării – Foto

622
DISTRIBUIȚI

În urma ploilor torențiale care au căzut în această după-amiază în județul Arad, mai multe localități sunt inundate și circulația autovehiculelor se desfășoară cu greutate pe mai multe drumuri naționale și județene.

Echipele Secției de Drumuri Naționale Arad intervin pe DN 79A, pe tronsonul Gura Văii – Gurahonț, pentru a elibera partea carosabilă de copacii doborâți de vânt și de materialele antrenate de apă de pe versanți. Drumul este  acoperit cu apă de 15-20 de centimetri, iar circulația se desfășoară îngreunat, pe o singură bandă.

Comuna Bârzava este din nou inundată. Pompierii arădeni au intervenit pentru a-i ajuta pe localnici care s-au trezit cu curțile și casele inundate. Și localitățile din apropiere, Vărădia de Mureș și Nicolae Bălcescu sunt inundate. Echipele Secției de Drumuri Naționale Arad intervin pe DN 7, Arad-Deva, între localitățile Vărădia de Mureș și Nicolae Bălcescu, pentru asigurarea scurgerii apei de pe carosabil și în vederea curățării drumului de materialele aduse de viitură in urma unor ploi torențiale. Partea carosabilă este traversată de o peliculă de apă în grosime de 5-10 cm, iar circulația autturismelor se desfășoară cu greutate.

UPDATE:
La Bârzava, 50 de gospodării sunt inundate și două familii au fost deja evacuate.

Comentarii

comentarii