Acasă Actualitate Localităţi fără nume şi intersecţie cu indicatoare prin deducţie!

Localităţi fără nume şi intersecţie cu indicatoare prin deducţie!

191
DISTRIBUIȚI

Judeţul Timiş, anul 2010 – tărâmul nimănui
Nu departe de Timişoara, la câţiva zeci de kilometri, vreo 25, ai impresia că ai intrat în zona crepusculară.

E normal pentru că nu există nici măcar un indicator care să-ţi arate unde te afli şi încotro te îndrepţi. Un mister total te învăluie, de parcă ai fi în Dosarele X şi îi aştepţi pe Mulder şi Scully să vină să te scoată din impas. Dar… vai… te afli pe un drum judeţean şi la o intersecţie de drumuri şi tu vrei să o iei spre Berini sau Tormac sau Şipet. Drumul se desparte în două, dar nici o tablă înfiptă în vreun par nu te ajută. Şi da, te afli în judeţul Timiş, în anul 2010, pe un drum judeţean. Dai cu banul, aştepţi să te lovească în cap oleacă de inspiraţie şi tragi de volan spre stânga, prin deducţie logică. Dai de o localitate. Problema e alta, însă – nici în respectiva localitate nu există vreo plăcuţă, ca să-ţi spună unde ai intrat. Parcă ar fi sate uitate de lume sau, pur şi simplu, nepăsarea şi-a făcut culcuş pe marginea acestui drum.

Ghici unde eşti?
Nici Otveştiul, nici Beriniul nu au o tablă pe care să scrie că ai ajuns în respectiva localitate. Nu, intri ca în brânză şi nu ştii unde ai intrat. Parcă e un joc de-a v-aţi-ascunselea, pe care îl joacă cei de la drumurile judeţene, de la consiliul judeţean, cu noi. Ghici unde eşti? Că de scris nu scrie. Ăsta-i mulţamul că plătim taxe, că strângem cureaua ca lucrurile să fie bine. Oamenii de acolo nu au nici măcar o plăcuţă pe care să scrie că intri în localitatea lor. Hai că ei ştiu unde vin şi de unde pleacă, dar ce face bietul călător care nu are de ce plăcuţă să dea cu capul să ştie unde se află? E un fel de triunghi al Bermudelor, unde denumirile de localităţi dispar ca vapoarele în apă. Te afli, pur şi simplu, în “no man’s land” (tărâmul nimănui). Un fel de Area 51 a judeţului Timiş. Nimeni nu ştie unde a intrat şi din ce iese. În anul 2010!

“O să se rezolve” – Să vedem!
În judeţul Timiş. Un judeţ care se vrea european, dar nu are plăcuţe de intrare în localităţi. Ca să nu mai spunem de drumul plin de gropi spre aceste localităţi şi marcajele făcute peste găurile din asfalt. “O să se rezolve”, spune Mirel Gheorghe, directorul Direcţiei de Drumuri din Consiliul Judeţean Timiş. “Am avut priorităţi pe partea Beba Veche şi o să se intre şi aici să se facă. Sunt şi lucrări de reparaţii, vom intra săptămâna viitoare”, spune Mirel Gheorghe. Să vedem!

Comentarii

comentarii