Acasă Eveniment Localităţile riverane Dunării sunt în alertă

Localităţile riverane Dunării sunt în alertă

439
DISTRIBUIȚI

Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Instituţia Prefectului şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului au solicitat, miercuri, tuturor primăriilor situate în zonele riverane Dunării să fie în alertă, având în vedere faptul că debitul fluviului este în creştere.
„Primăriile şi comitetele locale  pentru situaţii de urgenţă trebuie să ia toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii, astfel încât pagubele să fie cât mai mici. În special, trebuie să se acorde o atenţie deosebită salvării vieţii oamenilor”, a afirmat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.
Localităţile din Clisura Dunării vizate sunt: Pojejena, Coronini, Sicheviţa, Berzasca, Socol şi Moldova Nouă. 
La momentul de faţă, debitul Dunării la Baziaş, la intrarea în ţară a fluviului, este de 13.350 metri cubi pe secundă, cu 3.000 m.c./s. mai puţin decât la inundaţiile din 2006, dar este în creştere. După cum a precizat Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, debitul nu pune în prezent probleme localităţilor riverane Dunării, însă, dacă acesta creşte la peste 14.000 m.c./s., situaţia s-ar putea schimba. Debitul fluviului Dunărea, la ora actuală, depăşeşte cu mult media multianuală a lunii iunie, de 6.400 m.c./s.    Totodată, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a atras atenţia şi primarilor şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pentru orele următoare, având în vedere avertizarea de tip Cod Galben, care vizează zonele localităţilor: Prigor, Dalboşeţ, Sicheviţa, Bolvaşniţa, Slatina Timiş, Teregova.

Comentarii

comentarii