Acasă Eveniment Luau semințe din Spania și cultivau cannabis la Domașnea. Doi bărbaţi au...

Luau semințe din Spania și cultivau cannabis la Domașnea. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv

DISTRIBUIȚI

Peste 200 de kilograme de plante de cannabis şi muguri au fost găsite de poliţiştii din judeţul Caraş-Severin şi procurorii DIICOT în urma a două percheziţii. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al IPJ Caraş-Severin, cele două percheziţii au avut loc joi.

”În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate o cultură outdoor formată din 97 de plante de cannabis, în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 1 şi 2 m, în cantitate totală de peste 150 de kilograme de masă verde brută, peste 50 de kilograme de muguri de cannabis, masă verde uscată, 5 grame de substanţă pulverulentă, susceptibilă a fi cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent cu suflantă cu aer cald, o instalaţie de irigare, pompă de stropit plante, 4 telefoane mobile, 1 grinder şi 3 cântare de precizie. Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de cannabis, în vederea comercializării en-gross către diferite persoane”, se arată în comunicat.

Seminţele de cannabis ar fi fost procurate din Spania şi cultivate într-o zonă greu accesibilă şi izolată, înconjurată de pădure, din comuna Domaşnea, judeţul Caraş-Severin, loc unde şi-ar fi amenajat diferite instalaţii de irigare prin picurare, folosind inclusiv fertilizatori pentru dezvoltarea rapidă a plantelor.

”După recoltare, plantele ar fi fost prelucrate şi pregătite pentru distribuţie într-o anexă situată în apropierea plantaţiei outdoor, urmând a fi distribuite în Caraş-Severin, Timiş şi Gorj, fie în mod direct, fie prin intermediari”, precizează sursa citată.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii