Acasă Economic Luca Serena, Şeful Euroholding Euroholding Group Timişoara, este noul preşedinte al investitorilor...

Luca Serena, Şeful Euroholding Euroholding Group Timişoara, este noul preşedinte al investitorilor italieni din România

1486
DISTRIBUIȚI

Luca Serena, Președinte al Euroholding Group din Timișoara, este, din 16 iunie, noul Președinte al Unimpresa România – Asociația Intreprinderilor Italiene din România. Înființată în luna iulie 2003, Unimpresa România, ce a aderat la A.C.P.R, număra peste 700 de asociați cu peste 130.000 angajati. Asociația a devenit “Patronat” recunoscut de către Guvernul Român în octombrie 2004 și în această calitate participă la tratativele cu Guvernul și cu sindicatele, tratând teme cruciale pentru societăți (codul muncii, codul fiscal), apărând interesele asociaților săi, societăți românești cu capital partial sau total italian. Unimpresa se inspiră din asociațiile patronale italiene, face parte din Confindustria italiana și reprezintă Confagricoltura și Confesercenti.
Noul presedinte al Unimpresa România, se află la conducerea unuia dintre cele mai performante grupuri italiene din sectorul construcțiilor și cel textil prezente în România, Euroholding Group din Timișoara, care, în 2009, în ciuda crizei, a prezentat un profit (EBITDA) de 4,4 milioane de euro și o cifră de afaceri pe întregul grup de 65 milioane de euro. Astăzi, Grupul, ce numără peste 750 angajați, spre deosebire de alte societăți, se pregătește să înceapă cel de-al doilea trimestru al anului 2010, estimând o cifră de afaceri în creștere cu 15%, față de anul 2009. Sub conducerea lui Luca Serena, Euroholding, prin intermediul societății Euroconstruct din cadrul Grupului, și-a extins activitatea și în sectorul lucrărilor publice, începând încă de anul trecut lucrările la autostrada Timișoara-Arad (contract de 12 milioane de euro), iar în scurt timp va începe lucrările la centura Caranșebeșului (11 milioane de euro). De mentionat este și extinderea fabricii de prefabricate din județul Timiș, o investiție de peste 12 milioane de euro.
Programul prezentat de noul președinte Unimpresa România, în cadrul Adunării Generale a Asociațiilor, este unul ambitioș și inovator, mizând pe o integrare tot mai mare și programe comune cu A.C.P.R., de sprijinire a IMM-urilor, pentru a găsi o cale de dialog mai rapidă și profesională cu băncile, o implicare concretă în vederea dezvoltării oportunităților de afaceri între asociați și un proiect de reorganizare internă a structurii Unimpresa România pentru a o adapta la exigențele celor care trăiesc, investesc și cred Romania.
 

Comentarii

comentarii