Acasă Administraţie Lucrările de extindere a drumului judeţean de legătură dintre Timişoara şi autostrada...

Lucrările de extindere a drumului judeţean de legătură dintre Timişoara şi autostrada A1 vor începe în primăvara anului viitor

620
DISTRIBUIȚI

Demararea lucrărilor efective de extindere a drumului de legătură dintre Timişoara şi autostrada A1, prin Dumbrăviţa, spre nodul de la Giarmata, vor începe, cel mai probabil, în luna aprilie a anului viitor, după finalizarea etapei de proiectare. Luni, la Palatul Administrativ a avut loc semnarea contractului dintre CJT şi firma care va executa investiţia, Tehnocer. Investiţia se va realiza pe teren în două etape, prima pentru porţiunea dintre centura de ocolire a Timişoarei, cea ma importantă, iar cea de a doua în interiorul Dumbrăviţei, pe unde trece traseul DJ 691.

„Pot să spun, Doamne Ajută că am semnat astăzi, în martie am semnat contractul pentru finanţare, de abia acum ajungem să semnăm cel pentru proiectare şi execuţie. Sunt opt luni etapa de proiectare, suma alocată fiind de 960.000 şi 33 de luni pentru execuţia efectivă, suma alocată fiind de 49 milioane”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş. 

„Lotul 1 este cel dintre centură şi autostradă, constructorul poate intra imediat în şantier, acolo nu sunt probleme. Etapa 2 se referă la drumul care traversează Dumbrăviţa, aici trebuie mutaţi stâlpii existenţi (n.r. cei pentru susţinerea liniei de aleimentare electircă a traseului de firobuze extinsă cu fonduri europene), care au fost instalaţi printr-un program pe fonduri europene. Aceştia trebuie mutaţi acei stâlpi, operaţiune care se poate face doar după finalizarea etapei de monitorizare a UE. Lotul 1 e cel mai important, aceasta pentru că rezolvăm traficul de la descărcarea de pe autostradă şi ajungerea la centură, iar de aici şoferii au acces spre Calea Aradului, Lugojului, dar şi Lipovei. Primul lot este în lungime de 6,6 km şi are un cost de 20 milioane de lei, al doilea aproximativ şase kilometri şi un cost de 29 milioane de lei, sume fără TVA. Azi semnăm un contract important pentru fluidizarea traficului Timişoarei”, a mai declarat Dobra.

Conform reprezentantului firmei câştigătorare, etapa proiectării se va termina cel mai probabil în luna februare a anului viitor, iar ulterior se va putea începe organizarea de şantier. În funcţie de vreme, cel mai probabil lucrările efective vor începe în luna aprilie a anului viitor. În cea mai mare parte, circulaţia se va desfăşura în regim de şantier, cu restricţii, dar e posibil să existe şi momente în care traficul va fi închis.

Comentarii

comentarii