Acasă Actualitate Lucrările la drumul de legătura dintre Timișoara și autostrada A1, prin Dumbrăvița,...

Lucrările la drumul de legătura dintre Timișoara și autostrada A1, prin Dumbrăvița, la șase luni de la începere. Al doilea tronson, realizat în proporție de 13%

389
DISTRIBUIȚI

Lucrările de modernizare a DJ691, începute în septembrie 2020, pe tronsonul II – zona Giarmata sunt realizate în proporție de 13%, anunță reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Reamintim, proiectul este finanțat din fonduri europene, programul Regio-POR, și din bugetul de stat, este implementat de Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița și presupune modernizarea drumului județean care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița.

„Este vorba despre modernizarea DJ691: lărgirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoarei și Centura Timișoarei – Autostrada A1 (km. 12+975). (…) Prin proiect este prevăzută lărgirea șoselei la patru benzi de circulație, modernizarea – vor rezulta 10,25 kilometri de drum județean modernizat – şi ranforsarea structurii de transport rutier existente.

Au început lucrările la tronsonul II – zona Giarmata, până la autostradă, fiind realizate fizic în proporție de aproximativ 13%.

Valoarea totală a proiectului este de 80,3 milioane lei, din care 66,4 milioane lei reprezintă buget nerambursabil, din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și de la Bugetul de Stat, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Data de finalizare a investiției este, conform contractului de finanțare, 30 septembrie 2022. ADR Vest monitorizează implementarea proiectului și vă ține informați, pe parcurs, cu privire la evoluția lucrărilor”, transmit reprezentanții agenției.

Comentarii

comentarii