Acasă Actualitate Lucrările la noua clădire a Liceului Waldorf merg bine

Lucrările la noua clădire a Liceului Waldorf merg bine

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a luat la pas șantierul noii clădiri a Liceului Waldorf, petru a vedea cum se descurcă firma constructoare care se ocupă de investiție. Pornite în urmă cu jumătate de an, lucrările la noua clădire a Liceului Waldorf avansează, iar de curând a fost turnată placa de beton peste parter. Până la finalul lunii mai se estimează că parterul noii clădiri va fi gata. Noua construcție va avea două niveluri, parter și etaj și include spații unde vor studia în condiții optime cei 446 de elevi înscriși în ciclurile primar și gimnazial.

Lucrările la construcția noului corp sunt în linie dreaptă. La mai puțin de 6 luni de la deschiderea șantierului, a fost realizată fundația, structura de la parter, iar acum se toarnă placa peste parter. Urmează să se ridice stâlpii pentru susținerea următorului nivel, lucrări ce se vor derula în paralel cu etapa de zidărie.

”Liceul Waldorf este una din școlile timișorene care are nevoie de spațiu suplimentar pentru numărul în creștere de elevi pe care îl au. Noua clădire pe care o construim va rezolva această nevoie și va oferi copiilor condiții moderne de studiu. Mă bucură ritmul susținut al lucrărilor de construcții și estimăm că, până la finalul anului, lucrarea va fi gata, iar apoi copiii se vor putea muta în noua școală. Waldorf nu este singura școală unde construim noi clădiri. Avem în construcție corpuri de clădire noi pentru Gimnazială 30, Gimnazială 13, extindere Grădinița PP33, un nou campus școlar pentru Lenau, o nouă sală de sport la Generală 25”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investiția de la Waldorf include atât construcția unei clădiri moderne, cât și dotarea acesteia cu echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor necesare pentru utilizarea noilor tehnologii.

Corpul nou de clădire va avea 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifunctională, 2 săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, depozitări, cameră centrală termică, holuri de circulație și spații de acces. Noua clădire este prevăzută cu acces adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Comentarii

comentarii