Acasă Administraţie Lucrările la noua creșă din zona Bogdăneștilor au ajuns în faza amenajărilor...

Lucrările la noua creșă din zona Bogdăneștilor au ajuns în faza amenajărilor interioare și a curții

DISTRIBUIȚI

Investiția pentru ridicarea unei noi creșe în zona Bogdăneștilor a ajuns la 80% din total, a anunțat municipalitatea timișoreană. În prezent se lucrează la finisaje interioare și la amenajarea curții.

Potrivit proiectului, moștenit de la administrația Robu, la parter vor fi patru săli pentru grupele de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare. La etaj, unde se va putea ajunge cu lift, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare. Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan. Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

Investiția pentru construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor are o valoare de 7,7 milioane de lei (TVA inclus), din care primăria plătește 6,4 milioane de lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Co-finanțarea europeană este de 1,3 milioane de lei (TVA inclus). Creșa are termen de finalizare luna decembrie.

Pentru a putea față cheltuielilor pentru acest proiect, municipalitatea a accesat un credit de trezorerie, alături de creșa amintită, banii fiind folosiți și pentru a acoperi diferențele de cost la Clinica de Balneologie, obiectiv care avea termen de finalizare în această lună. Valoarea creditului de trezorerie a fost de 7,5 milioane de lei, iar termenul de rambursare de cinci ani.

Comentarii

comentarii