Acasă Actualitate Lucrările la biblioteca Politehnicii – în pericol de a fi oprite!

Lucrările la biblioteca Politehnicii – în pericol de a fi oprite!

DISTRIBUIȚI

Finanţarea învăţământului este în pericol de a se duce în jos. Se aşteaptă un proiect de rectificare bugetară în domeniul învăţământului. Rectificare… în jos, adică se va da mai puţin, nu se va da în plus. Senatorul Nicolae Robu, în acelaşi timp rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara nu vede deloc cu ochi buni această rectificare. „Se va opera modificarea de buget. Ne aşteptăm să nu mai putem efectua lucrările începute. Deja avem datorii faţă de firmele care au efectuat lucrări. Pe viitor poate va îngheţa orice lucrare sau investiţie”, spune senatorul PNL Nicolae Robu. Universitatea Politehnica are circa 15 miliarde lei vechi, plăţi pe care nu le pot efectua dacă se face această rectificare negativă.
„ Am înţeles că va fi o rectificare negativă substanţială. În aceste condiţii ne aşteptăm să nu mai putem continua lucrările începute. Banii oricum erau puţini.
Circa 25 la sută din banii care i-am avut în 2008 pentru lucrări de genul acesta – întreţinere, lucrări la obiective de construcţii. Cel mai mult ne-ar afecta dacă nu am primi bani pentru obiectivul de investiţii bibliotecă. Este clădirea de pe bulevardul Pârvan colţ cu Traian Lalescu, construcţie nouă începută în urmă cu doi ani şi jumătate.
Acum nu mai cred că putem finaliza nici măcar un corp din cele trei pe care le avem.
Este clar că nu vom avea nici o şansă să putem finaliza nici măcar un corp. Dacă vom avea şi această rectificare negativă există pericolul de a stopa lucrările”, spune senatorul Nicolae Robu.
Clădirea bibliotecii Politehnicii trebuia finalizată în 2009. Acum însă, nu se ştie ce sa va întâmpla…

Comentarii

comentarii