Acasă Actualitate Lucrările la pista Aeroportului “Traian Vuia” s-au prelungit cu zece zile

Lucrările la pista Aeroportului “Traian Vuia” s-au prelungit cu zece zile

DISTRIBUIȚI

Wizz Air continuă să zboare de la Arad
Compania aeriană Wizz Air şi-a prelungit operarea curselor pe Aeroportul Internaţional Arad cu încă zece zile, după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, şi-a transferat cursele de la Timişoara din cauza unor lucrări la pista aeroportului. „Am fost informaţi în cursul zilei de vineri că avioanele companiei aeriene Wizz Air vor opera pe Aeroportul Internaţional Arad până duminică, 5 aprilie.
Dar acest termen se poate modifica. Wizz Air operează pe Aeroportul din Arad în medie trei avioane în fiecare zi", a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional Arad. Din cauza fluxului mare de pasageri, activitatea aeroportului din Arad este îngreunată.
„Ne descurcăm mai greu, deoarece aerogara este mică. Avem probleme mai ales în zilele în care cursele Wizz Air se suprapun cu cele ale companiei care operează în mod regulat de pe Aeroportul Arad“, a mai spus Bălăcel. Pentru ca aeroportul să poată face faţă aglomeraţiei, mai mulţi angajaţi ai aeroportului arădean au fost rechemaţi la lucru din zilele libere sau din concedii.
Cursele companiei aeriene Wizzair operate pe Aeroportul Timişoara au fost mutate în data de 18 martie la Arad, din cauza unor lucrări de reparaţii care se execută la pista aeroportului timişorean. O cursă a companiei Wizzair, care ar fi trebuit să decoleze în seara zilei de 17 martie de pe Aeroportul din Timişoara spre Barcelona, a fost anulată, după ce aeronava s-a lovit de bucăţi de asfalt de pe pista aeroportului, care a intrat în reparaţii. Cei 140 de pasageri au fost transferaţi la Arad, de unde au decolat spre Barcelona, cu aproape cinci ore întârziere faţă de ora stabilită pentru zbor.
Conform conducerii Aeroportului din Timişoara, pista a intrat în reparaţii, care au fost estimate atunci că vor dura aproximativ şapte zile. Pe durata reparaţiilor, aeronavele mai grele de 50 de tone nu pot opera pe Aeroportul "Traian Vuia", cea mai afectată companie fiind Wizzair, care operează cu aeronave Airbus 320.
L.P.

Comentarii

comentarii