Acasă Actualitate Lucruri importante pe care să le ai în vedere înainte să-ți alegi...

Lucruri importante pe care să le ai în vedere înainte să-ți alegi viitorul televizor

DISTRIBUIȚI

Televizorul a avut un drum lung de parcurs de-a lungul istoriei până să ajungă ceea ce este el astăzi. El reprezintă la fel ca și în trecut un obiect care ne distrează și ne ține captivați ore în șir. În ultimii ani, televizorul a ajuns la fel ca și telefonul, foarte performant. Te întrebi cât de performant? Atât de performant încât are conexiune la internet, o claritate a imaginii absolut impresionantă, acces la platforme de streaming și multe altele.

Atunci când îți alegi televizorul, o faci după mai multe considerente. Poți spre exemplu să ai o casă foarte mare, așa că ești în căutarea unui televizor care are o diagonală ce intră în competiție cu un ecran de cinema. Sau poate că urmărești multe emisiuni la televizor și ai nevoie ca el să nu consume mult și să aibă o claritate bună a imaginii. Despre astfel de lucruri vom vorbi și în acest articol, despre unele dintre lucrurile importante pe care să le ai în vedere înainte de a-ți alege viitorul televizor.

Nu contează doar mărimea atunci când îți alegi un televizor

Un mit foarte răspândit printre oameni este acela că televizorul cu cât este mai mare cu atât este și mai bun. Acest lucru este total greșit pentru că mărimea televizorului nu influențează cu nimic calitatea imaginii acestuia. Poți avea un televizor cu o diagonală și de doi metri, însă, ceea ce determină calitatea imaginii unui televizor este rezoluția acestuia.

De exemplu, există situații în care un televizor de dimensiuni normale poate reda imagini mai clare decât unul cu diagonala foarte mare. Trebuie să ai în vedere că mărimea unui televizor nu este mereu definitorie și că trebuie să ai în vedere mai multe aspecte.

Calitatea imaginii unui televizor

Am vorbit mai sus despre cum diagonala unui televizor nu ar trebui să fie singurul criteriu după care îți alegi televizorul. Astfel, urmează să vorbim despre calitatea iamginii redate pe ecranul unui televizor. Poate că ai trăit în vremurile în care televizorul cu tub era la modă și cum trebuia ocazional să îl mai reglezi manual pentru a avea iar iamgine. Sau vremurile când telecomanda de la televizor ședea frumos într-o folie protectoare. Sau poate de vremurile când mileul chiar avea loc să stea pe televizor.

Ei bine, acele vremuri au apus, acum televizoarele smart, pe lângă faptul că au devenit foarte mari și deștepte au mai și slăbit. Tehnologia chiar avansează la viteze mai mari decât schimbi tu canalele, așa că printre toate aceste beneficii au apărut diferite tehnologii. Pe piață poți să găsești televizoare LCD, LED, QLED și OLED. Probabil că ai mai auzit fugitiv de aceste denumiri, dar nu ai știut exact ce înseamnă. Așa că haide să te lămurim puțin.

Dacă vrei să nu aloci o sumă foarte mare de bani pentru un televizor, poți alege unul cu tehnologie QLED. Acest tip de televizoare sunt de bună calitate și au un preț accesibil pentru calitatea imaginii oferită. Dacă ești în căutarea unui televizor cu o calitate înaltă a imaginii, televizoarele OLED sunt cele mai scumpe, dar și cele mai bune. Oricare ar fi nevoile tale, îți recomandăm un TV Samsung, deoarece au o gamă foarte largă de produse.

Dacă vrei doar un televizor smart ieftin, cu care să îți faci treaba și nu ești interesat de o calitate înaltă a imaginii, poți alege unul cu tehnologie LED sau LCD.

Rezoluția televizorului

Unul dintre criteriile de selecție ale viitorului tău televizor ar trebui să fie și rezoluția acestuia. Ea este strâns legată de diagonala televizorului. Cum am mai spus, degeaba diagonala televizorului tău este generoasă dacă rezoluția nu este suficientă.

Tot mai populare și din ce în ce mai accesibile pe piață sunt televizoarele cu rezoluție 4K. Ce înseamnă mai exact rezoluția 4K și rezoluția în general? Nu o să îți prezentăm termeni de specialitate, așa că vom explica cât de simplu se poate. Rezoluția este împărțirea pixelilor pe ecran, iar rezoluția 4K înseamnă că ai 3840 de pixeli pe orizontală și 2160 pe verticală.

Dacă vrei să îți achiziționezi un televizor și nu ești interesat de calitatea imaginii, poți apela la unul care mic care are rezoluție Full HD.

Cât de deștept să fie televizorul?

Majoritatea lumii a ajuns să dețină un televizor smart, pentru că au devenit și foarte accesibile. Televizoarele smart au ajuns să ne ușureze viața, dar cât de mult? Destul de mult, având în vedere că au inclusiv conexiune la internet și la platforme de steraming.

Ele au devenit atât de inteligente încât îți permit să folosești propriul telefon ca pe o teleomandă. Așa ai scăpat și de veșnica întrebare „Oare unde am pus telecomanda?”.

Așadar, dacă ești în căutarea televizorului potrivit pentru tine, asigură-te că iei în calcul nevoile tale și cât timp petreci în fața televizorului.

Comentarii

comentarii