Acasă Actualitate Ludovic Orban nu exclude ca Forța Dreptei să-l susțină pe Dominic Fritz...

Ludovic Orban nu exclude ca Forța Dreptei să-l susțină pe Dominic Fritz sau pe Nicolae Robu, la Primăria Timișoara, în 2024

DISTRIBUIȚI

Fostul premier Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, nu exclude posibilitatea ca partidul pe care îl conduce să îi acorde sprijinul lui Dominic Fritz la Primăria Timișoarei, în 2024 și nici un eventual sprijin pentru eventuala candidatură a fostului primar liberal Nicolae Robu.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, se află în acest weekend la Timișoara cu prilejul lansării organizațiilor Forța Dreptei Timișoara și cea de Tineret. Alături de el, sunt aici și parlamentarii Violeta Alexandru, Adrian Oros, Antonel Tănase, Daniel Rusu, Claudiu Chira – președintele Forța Dreptei Timiș și președintele Organizației Naționale de Tineret Forța Dreptei, Cristian Opriș. Viitorul președinte al Forța Dreptei Timișoara este Silviu Ioan, iar la Tineret – Răzvan Petcu.

Ludovic Orban s-a întâlnit, sâmbătă, cu primarul Dominic Fritz – „o întâlnire de curtoazie în care să ne punem la curent cu problemele care există în administrația locală, cu relațiile care există…”.

„În mod evident ne confruntăm cu o discriminare din partea Guvernului față de primarii care nu sunt în formațiunile de guvernământ și o torpilare a unor proiecte care sunt de interes public. Nu am mai auzit să existe foarte mare agitație pe tema sălii polivalente, a stadionului ș.a, o serie de alte proiecte generate și implementate de guvern, lucrurile cam bat pasul pe loc. Noi colaboram la nivelul Parlamentului cu grupurile parlamentare ale USR. De altfel, din cauza majorității aproape copleșitoare care există, peste 70%, practic suntem o mână de oameni care încercăm să ne luptăm contra abuzurilor și deciziilor dăunătoare pe care vrea să le impună actuala coaliție. Colaborăm bine cu cei de la USR. Avem o colaborare și la nivel de județe, de organizații și la nivel național cu cei de la PMP. Ăștia sunt afinii noștri cu care încercăm chiar să gândim o posibilă alternativă.”, a declarat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Obiectivul Forța Dreptei este ca viitorii candidați pentru alegerile locale să fie prezentați cel târziu în 1 iunie 2024.

„Noi am identificat în organizația noastră câteva nume de oameni, unii sunt membri în organizația municipală, alții sunt membri în organizația județeană. Nu ne-am decis încă pe cine vom nominaliza. Avem în minte câteva variante, toți sunt oameni respectabili, antreprenori, oameni cunoscuți aici în oraș, respectați de comunitatea în care trăiesc. Undeva pe la mijlocul anului viitor vom dori să facem și noi lansarea oficială a viitorului nostru candidat sau candidată la Primăria Timișoara. Vă promit că o să fie o surpriză plăcută. Deja au început, așa, câteva discuții, dar mai sunt aproape 2 ani până în septembrie 2024 și nu vrem să ne hazardăm, să ieșim cu cineva cu doi ani înainte.”, a declarat deputatul Claudiu Chira, președintele Forța Dreptei Timiș.

O potențială susținere a lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara, a spus președintele Forța Dreptei, ține în primul rând de strategia celorlalte partide în anul alegerilor.

„Nu excludem nicio posibilitate pentru că nu știm încă dispozitivul strategic, nu putem ști toate datele legate de cum se vor prezenta în alegeri. Pot să vă spun că există multe voci în PNL și PSD care vor sa participe în alegeri pe liste comune, inclusiv la locale. Dacă ne vom confrunta cu o alianță electorală sau politică între PNL și PSD va trebui să dăm un răspuns mai puternic și să coalizăm forța, dar nu putem ști în momentul de față. Oricum, pentru noi este foarte important să pregătim o echipă serioasă, de oameni bine pregătiți, de oameni în general care au trăit pe propriile picioare (…) și care să aibă expertiză în domenii importante, astfel încât să putem pregăti un program de dezvoltare a Timișoara și o echipă de candidați. Și oricum va mai curge multă apă pe Bega până la alegeri și nu putem ști cum își duce mandatul domnul Fritz, vom vedea.”, a declarat Ludovic Orban, la Timișoara.

Nu este exclusă nici susținerea lui Nicolae Robu în viitoarele alegeri.

„Nu exclud nimic. Eu am avut o relație nu neapărat personală cu domnul Robu, dar i-am sprijinit proiectele Timișoarei cât am deținut funcții și îl sprijin în continuare. Sunt proiecte importante care trebuie accelerate. Nu mi se pare normal, de exemplu, să construiești stadion la Alexandria, la Turnu Măgurele și Timișoara să nu aibă un stadion. Sigur că trebuie să se implice și autoritățile locale, dar e nevoie de sprijin guvernamental”, a mai spus Orban.

Comentarii

comentarii