Acasă Actualitate Lugojul îl susţine pe Nicolae Robu la şefia PNL Timiş

Lugojul îl susţine pe Nicolae Robu la şefia PNL Timiş

DISTRIBUIȚI

Liberalii lugojeni s-au întrunit sâmbătă, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, pentru a-şi desemna delegaţii la Conferinţa judeţeană a PNL Timiş, care va avea loc în 21 martie. La lucrările adunării generale a fost prezentă aproape toată conducerea organizaţiei judeţene, în frunte cu senatorul Nicolae Robu – preşedintele interimar al PNL Timiş, şi deputatul Horia Cristian. Manifestarea a fost coordonată de către Ioan Ambruş, preşedintele PNL Lugoj, care, după prezentarea invitaţilor de la judeţ, i-a invitat la microfon pe cei trei candidaţi la şefia PNL Timiş: Nicolae Robu, Sorin Supuran şi Dan Bara, pentru a-şi prezenta programele politice.

PNL – partidul nr. 1 în judeţul Timiş

Obiectivele pe care cei trei candidaţi şi le-au propus şi pe care le consideră realizabile sunt aceleaşi: PNL să ajungă partidul numărul 1 în judeţul Timiş, iar la alegerile locale din 2012 să-şi dubleze numărul de primari şi să cucerească primăriile municipiilor Timişoara şi Lugoj, dar şi preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. „Trebuie să ne coagulăm forţele, să ştim exact ce ne propunem şi să fim dedicaţi, pentru ca aceste ţinte să fie şi atinse. A fi partidul numărul 1 în judeţul Timiş este un deziderat pentru care trebuie să ne mobilizăm. Îmi doresc ca PNL Timiş să aibă o trăire consistentă, continuă, pe tot parcursul, nu doar în campaniile electorale. Cred că a sosit timpul ca municipiile Timişoara şi Lugoj să aibă primari liberali. Din 2012, trebuie ca Primăria Lugoj să fie pe mâini mai bune, pe mâinile noastre”, a spus senatorul Nicolae Robu, preşedintele interimar al PNL Timiş. Şi deputatul Horia Cristian a fost de acord că liberalii trebuie să-şi schimbe modul de a face politică. „Doar cu lipit de afişe şi stat în birouri nu vom câştiga alegerile. (…) Nu avem nevoie de oameni care să strângă în mâna lor toate funcţiile politice. Trebuie să avem oameni care să facă, zi de zi, campanii, timp de patru-cinci ani”, a subliniat Horia Cristian, declarându-şi deschis susţinerea pentru Sorin Supuran.
„Să nu numărăm ceea ce nu există”

Spiritele au început să se încingă după ce liderul liberalilor lugojeni, Ioan Ambruş, a anunţat că în sală se află 271 de membri de partid şi că, astfel, Lugojul va avea dreptul la încă 27 de delegaţi la Conferinţa judeţeană, pe lângă cei patru delegaţi de drept şi cei patru „bonus”. Deputatul Horia Cristian a atras atenţia că în sală nu se află atâtea persoane şi a solicitat renumărarea. „Sunt convins că în această sală se află numai membri de partid, dar am rugămintea să nu ne batem joc de noi înşine şi să numărăm ceea ce nu există. Îi rog pe cei trei candidaţi să numere câţi oameni sunt în această sală, să vedem dacă sunt 271. Vreau să vă mai spun că mă întristează ceea ce văd astăzi aici. Mă întristează profund şi am mari îndoieli că ăsta este PNL Lugoj. Îmi cer scuze că mi-am permis să număr persoanele care sunt prezente în sală şi care s-au redus semnificativ. Aşa cum spune Statutul, trebuie să aplicăm o normă de reprezentare de 10% din cei prezenţi în sală. Vă rog să facem o adunare generală şi să desemnăm delegaţii într-un mod corect, pentru că aşa ne stă bine ca Partid Naţional liberal”, a spus deputatul Horia Cristian. „O apreciere globală mă face să cred că în sală nu sunt 271 de persoane. Nimeni nu are nevoie de scandal şi de acţiuni incorecte. Noi trebuie să respectăm Statutul, trebuie să respectăm regulile. Dacă se socoteşte după numărul celor care au venit şi au semnat e una, iar dacă se socoteşte după numărul oamenilor prezenţi în sală e alta. Îmi pare rău, nu aş fi vrut să fiu implicat în astfel de dispute”, a spus Nicolae Robu.

Lugojul – 23 de delegaţi

În cele din urmă s-a făcut o nouă numărare a celor prezenţi în sală. „În momentul de faţă sunt 151 de persoane în sală”, a anunţat Ioan Ambruş. Astfel, Lugojul a rămas cu 15 delegaţi la Conferinţa judeţeană a PNL: Abin Cania, Noemi Neamţu, Călin Diaconescu, Terezia Bireescu, Luminiţa Wallner Bărbulescu, Octavian Ardelean, Nicolae Stanciu, Ancuţa Vipie, Ovidiu Moldovan, Mihai Barbu, Dan Regep, Dumitru Todorescu, Aurel Toma şi Florin Ciucure. Acestora şi se alătură încă opt delegaţi, din care patru de drept – Ioan Ambruş, Gheorghe Bologa, Adriana Corbeanu şi Albin Gaidoş, precum şi încă patru delegaţi „bonus” – Adrian Ştef Cinghiţă, Ioan Câmpeanu, Maria Epure şi Angela Adi. „Declar că îl voi susţine la preşedinţia PNL Timiş pe senatorul Nicolae Robu, împreună cu toată zona Lugojului”, a declarat, la finalul adunării generale, Ioan Ambruş, preşedintele PNL Lugoj.

Comentarii

comentarii