Acasă Actualitate Lugojul intră în carantină! Se mai așteaptă doar semnătura lui Arafat și...

Lugojul intră în carantină! Se mai așteaptă doar semnătura lui Arafat și emiterea ordinului

501
DISTRIBUIȚI

Instituția Prefectului Județului Timiș anunță că a fost votată, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, impunerea carantinei în municipiul Lugoj. În urmă cu două zile, DSP a realizat o analiză pentru Timișoara și Lugoj, iar, până la urmă, s-a hotărât că nu este cazul impunerii carantinei. Acum, după ce a fost întocmit un alt raport, doar pentru Lugoj, se pare că se consideră necesară măsura.

Noua analiză, trimisă la București, a primit avizul pozitiv al INSP, iar vineri, 20 noiembrie, CJSU Timiș a adoptat hotărârea. Momentan, se mai așteaptă aprobarea secretarului de stat Raed Arafat și emiterea ordinului. De la nivel județean, s-a propus ca Lugojul să fie carantinat începând cu noapte de vineri spre sâmbătă, ora 0.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere, Direcția de Sănătate Publică Timiș  a făcut o nouă analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu măsura carantinării zonale. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie.

Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 12.00, urmează să înceteze și carantina în Sânnicolau Mare și Ciacova. Cum ratele de infectare în aceste localități au scăzut, s-a decis că nu este cazul unei prelungiri a ordinului de carantinare.

Ratele de infectare, valabile pentru dimineața zilei de vineri, în cele trei localități menționate sunt: Lugoj – 7,05; Sânnicolau Mare – 7,61; Ciacova – 3,16.

Comentarii

comentarii