Acasă Actualitate Lugojul și Sânnicolaul Mare vor fi studii de caz pilot în cadrul...

Lugojul și Sânnicolaul Mare vor fi studii de caz pilot în cadrul unui proiect european al Consiliului Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș intră într-un proiect ce vizează tranziția spre surse energetice sustenabile alături de zece parteneri, administrații publice, universități și societăți private din România, Portugalia, Italia, Austria și Belgia. Acesta va fi finanţat cu fonduri europene în cadrul Programului LIFE. Inițiativa beneficiază de finanțare europeană, rezultatele propuse adresându-se comunelor, orașelor și municipiilor cu o populație între 5.000 și 50.000 de locuitori.

Activitățile proiectului se vor concentra pe stabilirea unei metodologii inovatoare de planificare energetică integrată, bazată pe implicarea tuturor părților interesate. Lugojul și Sânnicolaul Mare vor fi studii de caz pilot, cu posibilitatea de participare și a altor orașe/comune din județul Timiș cu peste 5.000 de locuitori, în calitatea de orașe „follower”, care își vor manifesta interesul de a participa la activități cu sprijinul celor două unități administrativ-teritoriale.

Scopul este declanșarea un proces de planificare transsectorială – prin integrarea domeniului energetic cu alte sectoare de dezvoltare, pentru a planifica tranziția energetică spre surse sustenabile.

Comentarii

comentarii