Acasă Actualitate Lugojul sub asediul antivaxxer-ilor. Primarul Claudiu Buciu: ”Să avem încredere în medici...

Lugojul sub asediul antivaxxer-ilor. Primarul Claudiu Buciu: ”Să avem încredere în medici și în vaccin…!”

DISTRIBUIȚI

Lugojul a fost supus unui asalt neobișnuiti din partea antivaxxer-ilor și a celor care nu cred în pandemie, aducând acuze nefondate medicilor din cadrul spitalului din oraș și primăriei. Claudiu Buciu, edilul orașului, a explicat că situația nu este așa cum o descriu aceste persoane și i-a îndemnat pe cetățeni să aibă încredere în medici și în vaccin. 

Explicația primarului Claudiu Buciu: „Medicii lugojeni își fac datoria pe deplin. Ultimele zile ne-au adus un “asalt” total nemotivat asupra modului în care sunt tratați pacienții infectați cu COVID în spitalul nostru. S-a sugerat, de către diverse persoane, faptul că, în spital, pacienții nu ar primi medicamentația necesară tratării acestei boli. Am verificat toate sesizările venite și am ajuns la concluzia că sunt total neîntemeiate.

Toți pacienții au primit tratamentul stabilit ca fiind necesar de către de medici. Unii pacienți (fără pregătire de specialitate) au solicitat administrarea anumitor medicamente. În mod evident, medicii au administrat doar tratamentul stabilit conform protocoalelor oficiale. Astăzi spitalul a primit încă zece concentratoare de oxigen.  Asta după ce, în urmă cu un an, am revenit la cea mai sigură sursă de alimentare cu oxigen, renunțând la soluția care ne-a adus în regretabila situație în care unii pacienți și-au pierdut viața.

Am luat legătura telefonic cu pacienți care au reclamat lipsa de medicamente. După discuția avută, concluzia a fosta ceea că, așa cum am arătat deja, nu au primit ce doreau dânșii și au primit ce au stabilit medicii, nelipsind niciun medicament. Recomand să avem încredere în medici”, atenționează Buciu.

De asemenea, edilul mai atrage atenția că suntem într-o situație excepțională și cine speră că, odată infectat, nevaccinat fiind, va găsi în spitale medicamente miraculoase care îl vor salva negreșit, se înșeală amarnic.

”Mi-a fost reproșat faptul că am recomandat vaccinare celor care au ajuns în spital și nu s-au vaccinat, argumentându-mi-se că vaccinul ar fi “experimental”. Dacă vaccinul este unul “experimental”, boala nefiind cunoscută până în prezent, să nu avem așteptări de eficacitate deplină cu privire la medicamentele existente pentru a o trata. Suntem într-o situație excepțională, tragică, în care neîncrederea în orice, a dus la neîncrederea în soluția care ne apără cel mai bine de acest virus: vaccinarea. Cine speră că, odată infectat, nevaccinat fiind, va găsi în spitale medicamente miraculoase care îl vor salva negreșit, se înșeală amarnic.

Pentru că libertatea de alegere a unei persoane cu privire la a se vaccina sau nu este un drept fundamental, le recomand celor care, din păcate, aleg să nu se vaccineze și se infectează, să se prezinte la spital în faza incipientă a bolii pentru ca șansele de vindecare să fie cât mai mari. Îi asigur pe lugojeni că spitalul are și va avea la dispoziție toate resursele necesare tratării pacienților infectați cu COVID”, este mesajul primarului Claudiu Buciu.

Comentarii

comentarii