Acasă Actualitate Lugojul va avea, în premieră, un statut al municipiului

Lugojul va avea, în premieră, un statut al municipiului

409
DISTRIBUIȚI

Primarul Francisc Boldea a anunţat că reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare se va încheia în 2013
Administraţia lugojeană lucrează, în această perioadă, la realizarea Statutului municipiului Lugoj. „Statutul municipiului este un document care cuprinde datele esenţiale despre o anumită comunitate. Deşi există o prevedere legala care prevede obligativitatea elaborării Statutului municipiului încă din anul 2002, acest lucru nu s-a făcut până în prezent. Este un element esenţial de funcţionare a unui municipiu, drept pentru care, împreună cu Biroul Management Proiecte Programe, lucrăm în aceste zile la elaborarea acestui statut, având ca bază Strategia de dezvoltare a municipiului, precum şi noul Plan urbanistic general”,a anunţat primarul Francisc Boldea.

Reţele noi de apă şi canalizare, până în 2013

În această săptămână, conducerea Primăriei Lugoj a avut şi o întrevedere cu reprezentanţii societăţii Hidroconstrucţia, care efectuează lucrările de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă în municipiu. „Am clarificat toate problemele legate de executarea contractului pe care îl avem cu această societate. Doresc să vă informez, de asemenea, că există două Convenţii încheiate între Primăria Lugoj şi Ministerul Mediului, în ceea ce priveşte reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă, respectiv a reţelelor de canalizare din oraş. Contrar unor zvonuri, aceste Convenţii au ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2013 şi nu 31 decembrie 2011. Împreună cu reprezentanţii Ministerului, am stabilit eşalonarea fondurilor, astfel încât lucrările să fie finalizate până la sfârşitul anului 2013”, a declarat primarul Francisc Boldea, menţionând şi faptul că a fost stabilită şi lista străzilor unde lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare vor fi efectuate în cursul acestui an. În total vor fi reabilitate reţele de pe 14 străzi. Printre acestea, se află străzile: Comuna din Paris, Oltului, Romanilor, Tudor Vladimirescu, 13 Decembrie, Brânduşelor şi Herendeşti-Bocşei.

Parcări de reşedinţă…

Pentru acest an, municipalitatea lugojeană are în vedere şi amenajarea parcărilor de reşedinţă, urmând să scoată la licitaţie locurile de parcare create până acum. Parcările vor fi inscripţionate atât în plan vertical cât şi orizontal şi taxate după un tarif ce va fi stabilit prin hotărâre a Consiliului Local.

…şi iluminat arhitectural

În perioada următoare, edilii lugojeni vor demara şi lucrările de instalare a iluminatului arhitectural la Biserica Romano – Catolică, de pe strada Bucegi, imobil ce a fost reabilitat de curând. Acesta este cel de-al patrulea edificiu iluminat arhitectural, după Catedrala Greco-Catolică, Podul de Fier, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”. Investiţia este parte componentă a programului de reabilitare a iluminatului public din municipiu, reţeaua fiind concesionată, anul trecut, pentru o perioadă de zece ani, unei societăţi timişorene. Aceasta a înlocuit peste 3000 de corpuri de iluminat în oraş, având obligaţia realizării iluminatului arhitectural pentru o serie de clădiri cu valoare istorică din Lugoj.

Comentarii

comentarii