Acasă Actualitate Lugojul va avea un plan integrat de dezvoltare urbană pe trei ani

Lugojul va avea un plan integrat de dezvoltare urbană pe trei ani

DISTRIBUIȚI

„Cred că prin toate acestea se va îmbunătăţi imaginea oraşului, dar şi calitatea vieţii din Lugoj”, a declarat primarul Francisc Boldea
Municipalitatea lugojeană a iniţiat un proiect integrat de dezvoltare urbană pentru următorii trei ani. Conform declaraţiilor primarului Francisc Boldea, proiectul este structurat pe trei nivele: nivelul de infrastructură urbană, cel de infrastructură socială şi un nivel de infrastructură de afaceri în zona industrială Timişorii şi în zona Tapiei. „În ceea ce priveşte infrastructura urbană, ne propunem continuarea lucrărilor de reabilitare a străzilor din oraş, mai ales a celor de la periferie, precum şi continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă. În urma discuţiilor purtate cu conducerea Hidroconstrucţia, o echipă de 28 de oameni este prezentă la Lugoj pentru a face legătura între căminul de pe strada Făgetului şi casele din zonă, precum şi pe străzile Brânduşelor şi 13 Decembrie, până în cartierul Micro I. Ne propunem ca până în această toamnă să alimentăm toate Microraioanele. Vor fi echipe de lucru formate din 100 de muncitori, astfel încât lucrările să fie finalizate cât mai repede posibil. Aceste lucrări au fost deja finalizate pe strada Hezerişului”, a declarat primarul Francisc Boldea. În acelaşi context se înscriu acţiunile de modernizare a spaţiilor destinate transportului public în cartierele de la periferia oraşului – cartierul Josif Constantin Drăgan, localităţile Măguri, Tapia şi zonele Herendeşti, respectiv Balta Lată. Conform spuselor edilului lugojean, vor fi luate măsuri de îmbunătăţire a transportului public în municipiu, urmând să fie stabilite staţiile şi un orar al microbuzelor. Un alt obiectiv vizat de municipalitate se referă la modernizarea trotuarelor de la periferia Lugojului, în acest an urmând să fie reabilitată o suprafaţă de  15.000 de metri pătraţi. De asemenea vor fi amenajate noi parcări, începând cu cartierele Cotu Mic, Ştrand, Ţesători şi Micro IV. Planul municipalităţii cuprinde şi modernizarea semafoarelor şi a intersecţiilor, fiind deja demarate lucrările de modernizare a intersecţiei din zona Unic. „A fost organizată şi licitaţia pentru amenajarea sensului giratoriu de pe strada Huniade, dar, din păcate, nu s-a înscris nicio firmă”, a mai spus Francisc Boldea, menţionând că se vor amenaja piste pentru biciclişti pe câteva tronsoane ce vor cumula 7 – 10 kilometri şi va fi demarat proiectul de construcţie a noului pod pietonal peste râul Timiş, care să facă legătura între cartierul Ştrand şi piaţa agroalimentară.

Infrastructura socială – o prioritate

„În ceea ce priveşte infrastructura socială, a fost alocată o sumă importantă de bani pentru dezmembrarea terenului de pe strada Timişoarei, astfel încât să poată fi atribuite parcele de teren pentru construcţia de locuinţe sociale. De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, vor demara şi lucrările de construcţie a 150 de noi apartamente ANL. În acelaşi timp, va continua acordarea tichetelor sociale pentru vârstnici, urmând ca valoarea acestora să crească în următorii ani. Începând cu luna decembrie vor fi acordate şi bursele municipale pentru elevi şi se vor acorda în continuare premiile de excelenţă şi fidelitate. În acest an, în august, festivitatea de premiere a vârstnicilor va fi una deosebită, întrucât va fi sărbătorit un lugojean care împlineşte 100 de ani. În urma discuţiilor purtate cu pensionarii, a fost creată şi Asociaţia Pensionarilor din Lugoj, care îşi va începe activitatea în luna iunie. De asemenea, construcţia de locuinţe ANL şi atribuirea terenurilor pentru case vor continua după un nou sistem care va fi implementat în această  perioadă”, a anunţat primarul Francisc Boldea.

Se doreşte şi amenajarea unui parc fotovoltaic

Proiectul de dezvoltare iniţiat de municipalitatea lugojeană mai prevede îmbunătăţirea aspectului zonei centrale, amenajarea aleilor pietonale de pe malurile Timişului, reluarea planului conceput în colaborare cu Ministerul Mediului de înfiinţare a unui nou parc pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, reabilitarea unor clădiri, precum şi înlocuirea acoperişurilor de azbociment pentru clădirile din oraş şi modernizarea unor unităţi de învăţământ. „Cred că prin toate acestea se va îmbunătăţi imaginea oraşului, dar şi calitatea vieţii din Lugoj, mai ales că a fost demarat şi proiectul de amenajare a unui parc fotovoltaic”, a concluzionat edilul-şef al celui de-al doilea municipiu al judeţului Timiş.

 

Comentarii

comentarii