Acasă Actualitate Lumea “minunată” a politicii din Giroc. ”Partidul Verde e cam… să zicem,...

Lumea “minunată” a politicii din Giroc. ”Partidul Verde e cam… să zicem, gri, iar USR-ul pare să se joace de-a v-ați ascunselea”

DISTRIBUIȚI

Dan Vîrtosu, viceprimarul comunei Giroc atenționează, pe pagina de facebook, că, azi, Partidul Verde e cam… gri, iar USR-ul pare să se joace de-a v-ați ascunselea în loc să salveze Girocul, așa cum promite. Postarea are titlul ironic Bine ați venit în lumea “minunată” a politicii din Giroc.

Vîrtosu susține că rar apare cu astfel de postări publice,  preferând să își vadă de treabă și să nu intre în jocuri politice, dar acum chiar nu mai poate să stea indiferent, în timp ce unii consilieri se joacă de-a politicul pe spatele comunei și implicit a a locuitorilor din Chișoda și Giroc.

Înainte de a detalia, Vîrtosu spune că facturile de energie electrică ale comunei au ajuns la fabuloasa sumă anuală de 9 milioane de lei.  Prin crearea unui parc fotovoltaic de 1MW se poate face o reducere de minim 30%….. !

Dr. Dan Vîrtosu a explicat în postare:

“Pe scurt: avem pe masă un proiect strălucit, pe fonduri europene, pentru un parc fotovoltaic de 1MW. Locația propusă de noi, în Chișoda.  A treia locație propusă.

Terenul ales? O parcelă care  din cauza amplasării permite maxim cultivarea de mărăcini sau ambrozie. O să vă arăt chiar și o poză cu locul nostru ‘pierdut în spațiu’, și planuiesc un mic tur video, mâine, pe lumină, să vedeți și voi despre ce este vorba.

Acest teren este delimitat de linia CFR pe o parte, pe alta de țevile de la Colterm (aici am înțeles de ce nu ați spus nimic, Domnule Amza) și limita administrativă a Municipiului Timișoara”, scrie Vîrtosu.

Termenul limită de depunere a acestui proiect a fost 15 noiembrie 2023, termen modificat marți seara de Ministerul Energiei cu 6 decembrie 2023.

În continuare, Dsn Vîrtosu mai arată în postarea de pe facebook:

“Dar, surpriză! Consilierii noștri ‘eco-friendly’ de la Partidul Verde, împreună cu colegii lor de la USR și Dl. Ababei de la PSD au zis ‘pas’ la participarea noastră.

Care e problema? Că nu am făcut o consultare publică privind amplasarea și nu am oferit mai multe informații.

Oare ce mai era nevoie? Aveți, cumva, vreo idee mai bună pentru acel teren, sau pur și simplu vă plac jocurile de putere mai mult decât binele comunității?

Dragii mei ‘verzi’, ce se întâmplă cu acel mers spre un viitor luminos?

Un parc cu panouri solare, panouri ce de altfel mulți le aveți amplasate pe locuințe, nu fac zgomot și nici nu poluează aerul.

Vă invit să vă uitați la ședință și să trageți singuri concluziile. Link-ul e în comentarii.

Între timp, dragi giroceni și chișozeni, nu vă faceți griji, nu vă las în întuneric!”

”Domnule Ababei, consultare publică vom face doar pentru antena de telefonie pentru care militați atât de mult să fie amplasată lângă școală”, a încheiat dr. Dan Vîrtosu.

Comentarii

comentarii