Acasă Actualitate Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Timişoara cu un avion...

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Timişoara cu un avion de mici dimensiuni

DISTRIBUIȚI

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România, sâmbătă, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române. De pe Aeroportul Otopeni, patru avioane private de mici dimeniuni au plecat cu lumina spre mai multe orașe din țară. Unul din ele a ajuns, în jurul orei 20.00, pe Aeroportul Timișoara.

Lumina a fost preluată de la piloți de Presfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timişoara.

“Mulțumim lui Dumnezeu pentru semnul acesta de dragoste al lui Dumnezeu. Pentru mine această Lumină Sfântă e semnul de dragoste al lui Dumnezeu. Mulțumim și prefericitului patriarh Daniel, care a inițiat această tradiție frumoasă. Am avut și sprijinul logistic și financiar al domnului președinte al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, astfel că a ajuns la timp la Timișoara, să ajungă în toate arhiepiscopiile Timișoarei și în eparhia Caransebeșului. Lucrarea noastră a creștinilor otodocși este să păstrăm harul pe care Dumnezeu ni-l dă. ”, a spus Paisie Lugojeanul.

În salonul oficial, PS Paisie a împărțit lumină oficialităților și preoților veniți din numeroase parohii.

Pe aeroport au venit delegaţii ale bisericilor din Timiș, Caras-Severin, dar și din Serbia, de la Vârșeț. Cu toţii au plecat cu lumina spre bisericile lor, pentru a participa la slujba de Înviere.

În Salonul Oficial au așteptat Lumina primarii de la Șag sau Ghiroda, subprefectul Sorin Ionescu cât și Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, cel care a și contribuit la aducerea Luminii Sfinte la Timișoara.

 

Comentarii

comentarii