Acasă Actualitate Luna martie, luna alfabetizării

Luna martie, luna alfabetizării

DISTRIBUIȚI

Proiect de susţinere a alfabetizării, prin Clubul Rotary Timişoara
Clubul Rotary Timişoara lansează astăzi, 31 martie, de la ora 10, la Liceul „Nikolaus Lenau” Timişoara, proiectul de dezvoltare a abilităţii de citire pentru elevii din clasele a doua şi a treia “Lesen lernen-Leben lernen“ (Învaţă să citească-învaţă să trăiască), proiect pus în practică în colaborare cu RC Boppard-St. Goar. “Una dintre cele mai importante direcţii de acţiune ale organizaţiei Rotary o reprezintă preocuparea constantă pentru educaţie şi dezvoltare personală corespunzătoare integrării în dinamica societăţii moderne.
Aşadar, pornind de la organizarea de tabere pentru copiii merituoşi, dar fără posibilităţi financiare, până la dotarea cu logistica necesară unei educaţii complexe şi temeinice, Rotary îşi concentrează energia în vederea asigurării accesului la educaţie şi a efectuării acesteia în cele mai bune condiţii.
Această consideraţie pentru educaţie personală este subliniată şi de faptul că, în calendarul Rotary, luna martie este luna alfabetizării, accentuând ideea că, în secolul al XXI-lea, nu este nimic mai umilitor pentru individ şi societate decât a nu fi alfabetizat, de a nu avea acces la informaţie, deci de a nu avea o personalitate completă”, a subliniat Aliakbar Barmayoun, preşedintele Rotary Timişoara.
Proiectul se înscrie în tema Rotary Internaţional pentru anul 2008-2009 „ Să facem visele realitate”. Proiectul, care se va desfăşura, într-o primă etapă, cu elevi ai Liceului „Nikolaus Lenau”, constă în achiziţionarea de cărţi de citire, adecvate vârstei şi nivelului de pregătire al copiilor.
Setul de cărţi pentru fiecare clasă include şi un manual al învăţătorului, pentru facilitarea şi eficientizarea procesului didactic. Proiectul a debutat în 2003, în Germania, iar până în 2009 un număr de 3.900 de clase, cu peste 90.500 elevi, au fost sprijinite în Germania. Feedback-ul înregistrat a fost în exclusivitate pozitiv.
Gh. M.

Comentarii

comentarii