Acasă Actualitate Lupi, filmați în timp ce se joacă în zăpadă – ...

Lupi, filmați în timp ce se joacă în zăpadă – Video

DISTRIBUIȚI

Imagini spectaculoase au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei, amplasată de specialiștii Romsilva, în Parcul Național Porțile de Fier. Mai mulți lupi au fost filmați în timp ce se jucau în zăpadă. În imaginile publicate de Romsilva pe Facebook pot fi văzuți cinci lupi, cu chef de joacă, care se hârjonesc înainte de lăsarea serii, în zăpadă.

 Zoologii spun că acești prădători sunt o specie cu simțuri foarte dezvoltate care îi permit să vâneze atât ziua, cât și noaptea. Din acest motiv, lupii sunt văzuți rar în libertate. Eficient și șiret, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Potrivit Romsilva, lupii folosesc diferite tactici pentru a ataca prada, de la învăluirea pe flancuri, până la ademenirea în zone închise unde prada își poate pierde mobilitatea. Aceste animale pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Potrivit specialiştilor Romsilva, România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa. În pădurile din România ar mai trăi aproximativ 6000 de exemplare.

Lupi cu chef de joacă într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier din cadrul Romsilva

Lupi cu chef de joacă în zăpadă, filmați într-o pădure din Parcul Natural Portile de Fier de o camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.Prădători foarte eficienți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.Credit video: Balasoiu Amalia Raluca, Parcul Natural Porțile de Fier*****Wolves playing in a forest from Porțile de Fier Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #PorțileDeFier

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 4 februarie 2019

Comentarii

comentarii