Acasă Actualitate Luptă pentru spitalele din judeţul Arad

Luptă pentru spitalele din judeţul Arad

DISTRIBUIȚI
Primarul comunei Gurahonţ, împreună cu reprezentanţii ai şase primării din zonă, a venit la Prefectura Arad şi a solicitat prefectului Călin Bibarţ să salveze de la desfiinţare Spitalul din Gurahonţ. Unitatea spitalicească a fost pusă pe lista celor care vor fi desfiinţate, în zonă urmând să rămână doar spitalul din oraşul Sebiş. 

Oamenii însă spun că se justifică menţinerea Spitalului din Gurahonţ, nu a celui din Sebiş, deşi Direcţia de Sănătate Publică Arad îi contrazice.
Persoane reprezentând şase primării din această zonă au depus la Prefectura judeţului Arad un memoriu în care protestează împotriva preconizatei desfiinţări a spitalului din comuna Gurahonţ. Delegaţia a sugerat ca, în schimbul menţinerii spitalului din Gurahonţ, să fie desfiinţat spitalul din oraşul Sebiş. „Pentru menţinerea spitalului, este vorba de argumente solide, nu de sentimentalisme şi abordări politicianiste. Pentru a menţine un spital avem nevoie de argumente sustenabile. Asta i-am explicat şi domnului primar, care a declarat că va merge şi la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, în acest sens. Nici Sebişul nu e grozav din punct de vedere al indicatorilor, dar este peste Gurahonţ. Cred că administraţiile locale din Sebiş şi din Gurahonţ ar trebui să se aşeze la aceeaşi masă şi să caute o soluţie decentă pentru cetăţeni”, a declarat prefectul Călin Bibarţ. La Spitalul din Gurahonţ sunt 6 medici, 11 asistenţi şi 32 de persoane pe diferite alte funcţii. „La Gurahonţ  nu există medic anestezist, nici medic rezident. Sunt 41 de paturi aprobate de Minister şi sunt 49 de angajaţi, dintre care trei directori. Autorizaţia sanitară nu a mai fost acordată de la mijlocul anului 2010. Şi până atunci a fost acordată doar cu obligaţia îndeplinii unor criterii”, a declarat prefectul Călin Bibarţ. „Spre deosebire de spitalul din Gurahonţ, cel din Sebiş are cinci secţii, opt medici specialişti, patru rezidenţi. Stă mai bine decât cel din Gurahonţ”, a declarat Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad. El a arătat că în data de 3 ianuarie, când a vizitat Spitalul din Gurahonţ nu era nici un bolnav internat. Medicii de acolo i-au explicat directorului Direcţiei de Sănătate Publică Arad că au trimis de sărbători toţi bolnavii acasă şi de aceea nu mai era nimeni în spital. „Cu doi medici internişti şi cu unul pediatru nu poţi avea nici măcar o linie de gardă”, a declarat Constantin Cătană.
Primarul din Gurahonţ, Ioan Gheorghe Florea a declarat că va lupta pentru menţinerea spitalului din comună şi că va pleca la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, unde speră că va avea parte de ajutor.
 
 
 

Comentarii

comentarii