Acasă Actualitate Lupta Bisericii Ortodoxe Române pentru menținerea integrității Banatului

Lupta Bisericii Ortodoxe Române pentru menținerea integrității Banatului

218
DISTRIBUIȚI

Lansarea cărții profesorului, Dănilă Obersterescu – Lupta Bisericii Ortodoxe Române din Banat pentru menținerea integrității Banatului (1918-1919), a avut loc, duminică, 28 noiembrie, cu prilejul vecerniei, în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, capitala Caraș Severinului.

Evenimentul s-a desfășurat în locașul de cult în prezența pr. paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței și  a unor invitați de seamă: Gheorghe Jurma – directorul Editurii TIM Reșița, Erwin Josef Țigla – președintele Forumului Democratic al Germanilor Reșița, Gabriela Șerban – directoarea Bibliotecii „Tata Oancea” din Bocșa și Nicolae Plujar – președintele Asociației „Reșița Română”. De asemenea au fost prezenți și pr. Cristian Manole, pr. Cosmin Cosma coslujitori la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița precum și un număr mare de credincioși.

Popasul cultural a început cu o scurtă rugăciune, după care pr. paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, a luat cuvântul în care a spus printre altele: ”Acest eveniment trebuia să aibă loc cu ocazia hramului bisericii noastre, dar datorită unor probleme neprevăzute a fost amânat pentru azi și poate că este mai bine așa, deoarece peste două zile serbăm Ziua Națională, iar cartea aceasta vorbește despre faptul că Biserica Ortodoxă din Banat a încercat prin preoții din vremea aceea să mențină integritatea spirituală și națională a Banatului.”

De asemenea, părintele protopop a transmis autorului mesajul de binecuvântare al preasfințitului părinte Lucian – episcopul Caransebeșului, el fiind și autorul cuvântului de binecuvântare al cărții.

Comentarii

comentarii