Acasă Actualitate Lupta cu COVID19 în Caraș Severin: acțiunea caritabilă „Mâinile Bucuriei”

Lupta cu COVID19 în Caraș Severin: acțiunea caritabilă „Mâinile Bucuriei”

361
DISTRIBUIȚI

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Primăria Reșița, Inspectoratul Județean de Jandarmerie Caraș-Severin și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, a organizat acțiunea caritabilă „Mâinile Bucuriei”, în perioada 16 -20 martie.

Scopul manifestării este de a veni în ajutor cetățenilor Reșiței aflați în grupa de risc în contextul pandemiei cu noul coronavirus (bătrâni, persoane cu afecțiuni cardio-vasculare, persoane singure etc.)

În această perioadă, voluntarii de pe raza municipiului Reșița vor sta la dispoziția solicitanților și vor putea oferi ajutor cu plata urgentă a facturilor și achiziționarea de alimente de bază, medicamente și alte lucruri necesare, astfel încât aceștia să nu trebuiască să se expună riscurilor venite odată cu părăsirea căminelor pe durata pandemiei. Toți voluntarii campaniei vor lua toată măsurile necesare de siguranță și de igienă, astfel încât orice pericol de expunere sau contactare a virusului să fie eliminat.

Acțiunea caritabilă „Mâinile bucuriei” continuă în Reșița, depășind perioada preconizată de ajutorare a persoanelor nevoiașe timp de doar 5 zile.

Organizatorii acțiunii estimează o creștere a numărului de solicitări din partea persoanelor vârstnice reșițene, după ce această primă săptămână inițiatică se va încheia, iar oamenii vor fi mai informați și vor începe să aibă mai multă încredere în ajutorul venit din afara căminului lor, văzând această activitate ca fiind promovată și susținută și chiar utilă pentru cazurile în ajutorul cărora au reușit, deja, să alerge.

Campania „Mâinile bucuriei” este prima activitate caritabilă pe care membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte o implementează în acest an și se desfășoară în parteneriat cu instituțiile amintite.

Comentarii

comentarii