Acasă Administraţie Lupte aprige și tensiuni maxime pe legea de funcționare a asociațiilor de...

Lupte aprige și tensiuni maxime pe legea de funcționare a asociațiilor de proprietari. Ce a făcut FALT?

612
DISTRIBUIȚI

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT), organizaţie neguvernamentală care reprezintă interesele a 3.542 de asociaţii de locatari-proprietari, informează asociaţiile de proprietari în legătură cu stadiul în care se află proiectele de modificare a legii 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Proiectele de modificare au trecut tacit de senat şi se află la Camera Deputaţilor care este camera decizională.

În cursul anului 2020 au avut loc două întîlniri la Camera Deputaţilor la Comisia de administraţie publică, intîlniri la care reprezentantul FALT, Olariu Petru, a participat alături de preşedintele Ligii Habitat, Mihai Mereuţă.

În urma celor două întîlniri nu s-a reuşit parcurgerea tuturor articolelor propuse spre modificare. S-a încercat punerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor fară a avea raport de la Comisia de administraţie.

După intervenţia FALT la liderul de grup al deputaţilor PSD, Alfred Simonis, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi şi a rămas să se discute în toamnă.

”Dacă nu se retrăgea proiectul era posibil ca propunerea de modificare a legii să nu îşi atingă scopul. Din cauza campaniei electorale nu s-a mai discutat nimic pe aceste propuneri.

La sfârşitul anului 2020 partidele parlamentare USR, PNL, PSD, Pro România, PMP au afirmat în scris că vor susţine modificările solicitate de Liga Habitat şi Federaţia Asociaţiei de Locatari Timișoara. Acum proiectele de modificare se află în discuţie la Camera Deputaţilor, Comisia de administraţie”, spune Petru Olariu.

Miercuri 24 martie a avut loc o întîlnire a grupului de lucru la Camera Deputaţilor, întîlnire la care a  participat Liga Habitat prin preşedinte Mihai Mereuţă, din București, şi prim-vicepreşedintele, Olariu Petru din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii