Acasă Administraţie Lupte PSD – PNL în CJT pentru primul centru de legume și...

Lupte PSD – PNL în CJT pentru primul centru de legume și fructe al Timișului

1184
DISTRIBUIȚI

Centrul de legume și fructe care ar urma să fie construit în județul Timiș a fost ținta unor dispute aprinse în Consiliul Județean Timiș. Motivul? Locația acestuia. Consilierii județeni PSD au propus ca locație un teren de la Tomnatic, iar cei ai PNL un teren de la Lovrin. În final, niciunul dintre terenuri nu a fost aprobat, proiectul picând în plenul CJ Timiș. Consilierii județeni PSD au propus Tomnaticul și trecerea terenului pus la dispoziție de primăria de acolo în domeniul public al județului Timiș. Consilierii PNL au cerut introducerea locației de la Lovrin în calcul, respectiv schimbarea componenței comisiei de evaluare a terenurilor pentru acest centru de legume și fructe și reevaluarea posibilităților viazvi de unde s-ar putea construi acest centru.

După dispute aprinse, președintele CJ Timiș Călin Dobra a cerut ca și Lovrinul să fie introdus în proiectul de hotărâre prin care primăria din Tomnatic trecea terenul în domeniul public al județului Timiș. Amendamentul a fost votat de consilierii PNL, dar proiectul final, de trecere a ambelor terenuri în domeniul CJ Timiș a picat, cu opoziția liberalilor.

„Am votat amendamentul pentru că ni se pare normal și este amendamentul pe care l-am propus noi, grupul PNL, la începutul plenului. Am votat amendamentul că suntem de acord cu Lovrinul, însă joaca conducerii era „votați amendamentul, intră și Lovrinul, se iau ambele terenuri în discuție, întră și Lovrinul și după aceea se finanța doar una din locații, cred că știți deja care”. Am intuit asta. Noi am solicitat reevaluarea de către comisie a locațiilor. Nu se dorește acest lucru. Am solicitat înlocuirea parțială a comisiei, nu se dorește acest lucru. A fost o capcană care s-a dorit a ni se întinde. Noi dorim reevaluarea.  Noi suntem de acord cu Lovrinul”, a spus Nicolae Bitea, liderul consilierilor județeni PNL din Timiș.

Centrul de legume și fructe este finanțat de Consiliul Județean Timiș cu 4,5 milioane de lei.

„Am acceptat, la insistențele grupului PNL, amplasamentul propus de Primăria Lovrin. Ținând cont că nu are construcții, chiar dacă sunt unele probleme cu frontul stradal și utilitățile, le-am dat posibilitatea consilierilor liberali să susțină amendamentul. Am rugat și colegii din celelalte grupuri politice să voteze. Am fost uimit de ce s-a întâmplat, nu mă așteptam ca grupul PNL să pice proiectul, care conținea și amendamentul cu locația de la Lovrin. Au demonstrat din nou lipsa de respect față de cetățenii din Timiș, față de consilierii județeni, pentru că s-au ridicat în timpul plenului. Le-am acceptat toate ieșirile, ca să putem trece acest proiect și să poată demara. Am susținut și proiectul, am propus și amendamentul cu Lovrin, ca să facem pași mai departe. Nu discutăm poziție geo-strategică, organizare și așa mai departe, discutăm de proprietate. Nu înțeleg ce vor liberalii, Tiberiu Lelescu a propus să fie specialiști în comisia de evaluare, în timp ce Nicu Bitea a transmis o adresă prin care solicită ca din comisie să facă parte toți președinții comisiilor de specialitate din CJ, de la Sănătate, Cultură, de la Relații Externe… Ori punem specialiști, ori punem oameni care nu se pricep la agricultură”, a spus președintele CJ Timiș Călin Dobra (PSD).

Proiectul a picat și va fi repus pe ordinea de zi în anul 2018…

Comentarii

comentarii