Acasă Actualitate Luptătorii de la CSM Lugoj „luptă” şi cu… administraţia locală

Luptătorii de la CSM Lugoj „luptă” şi cu… administraţia locală

DISTRIBUIȚI

„La ora actuală, primăria nu mai vrea să audă de acest sport, în ciuda performanţelor obţinute”, a declarat Gheorghe Bologa, preşedintele secţiei de lupte a CSM Lugoj

Chiar dacă este neînvinsă în actuala ediţie a campionatului naţional şi are şanse reale de a cuceri un nou titlu de campioană a României, echipa de lupte libere a CSM Lugoj nu stă… pe roze. După cum a anunţat, într-o conferinţă de presă, consilierul judeţean Gheorghe Bologa, preşedintele secţiei de lupte a CSM Lugoj, „la ora actuală, primăria nu mai vrea să audă de acest sport, în ciuda performanţelor obţinute, ci doar de fotbal”.  Bologa a exemplificat prin faptul că luptătorilor Florin Ciuciu şi Valentin Componeriu, clubul le-a tăiat alimentaţia de efort, de 350 de lei, înaintea etapei de la Zalău, iar administraţia locală a refuzat propunerea secţiei de lupte de a face demersurile necesare de obţinere a cetăţeniei române pentru valoroşii sportivi din Republica Moldova, Nicolai Ceban, Ion Vremere şi Ioan Guidea. „Sunt total dezamăgit de modul brutal în care se diminuează bugetul secţiei de lupte şi nu ştiu din dispoziţia cui face acest lucru organizatorul de competiţii al clubului, Mihai Anghel. Cu 450 de lei pe lună indemnizaţie nu poţi să menţii campioană echipa Lugojului, în timp ce echipele din Bucureşti şi Braşov alocă 1.500 de lei”, a spus, cu amărăciune, Gheorghe Bologa, adăugând: „Cei trei sportivi din Republica Moldova, din care doi sunt din oraşul Nisporeni, înfrăţit cu Lugojul, şi-au manifestat dorinţa de a deveni cetăţeni români. Eu am identificat o firmă serioasă de asistenţă juridică pentru efectuarea acestor demersuri. M-am dus la domnul primar Francisc Boldea, după ce am trecut pe la secretarul municipiului şi pe la contabilul şef, care mi-au spus că este perfect legal să se angajeze un serviciu de asistenţă juridică. Dar domnul primar nu a fost de acord, motivând că este nevoie de prea mulţi bani pentru dobândirea cetăţeniei pentru aceşti luptători din Republica Moldova, care ar fi fost sportivii Lugojului şi ar fi ieşit campioni ai României încă cinci ani de acum înainte”.

„Politizarea CSM Lugoj va duce la faliment”

Preşedintele secţiei de lupte a CSM Lugoj a mai declarat că „această politizare a CSM Lugoj va duce la faliment”, dar şi că, în condiţiile actuale, se gândeşte să renunţe la funcţie începând cu data de 1 ianuarie 2010, dar şi să convingă un om de afaceri din judeţ să înfiinţeze un club privat de lupte, unde să activeze toţi sportivii de la CSM. „Lotul este total demotivat şi nu îl putem stimula nici cu banii pe care îi avem în cont, de la sponsori, din cauza sistemului excesiv de birocratic, care nu permite folosirea acestor fonduri decât după două-trei luni, la rectificarea de buget”, a precizat Bologa, subliniind faptul că „CSM Lugoj n-a plătit nici masă şi nici casă pentru sportivii de la lupte”, iar cei trei sportivi din Republica Moldova au casa şi masa asigurate de un sponsor – Nelu George, patronul de la Microroyal. „Fără Nelu George nu am fi avut echipă de lupte la Lugoj şi nu am fi fost campioni ai României. Alţi susţinători ai echipei de lupte sunt Claus Kovacs, Vasile Cotuna, Marius Gaidoş, Ianoş Mathe, dar şi Titu Bojin şi Emilia Milutinovici. De asemenea, avem şi sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, care a alocat CSM-ului, pentru secţiile de lupte, gimnastică şi volei pe plajă 100.000 de lei în primul semestru al acestui an şi aceeaşi sumă în semestrul al doilea”, a declarat Bologa. Preşedintele secţiei de lupte a făcut şi o analiză succintă a fondurilor acordate sportivilor în prima jumătate a anului, ca indemnizaţii şi pentru alimentaţia de efort: „La indemnizaţii vreau să vă spun că din 89.100 de lei prevăzuţi pentru sportivi până la 30 iunie, s-a acordat o sumă de 31.500 de lei, din care 12.600 de lei de la Consiliul Judeţean. De asemenea, la alimentaţia de efort, din 39.700 de lei pentru primele şase luni ale anului sa-au dat 10.850 de lei, din care 4.900 de lei de la CJT. Deci, pentru cele două elemente de cheltuieli, indemnizaţii şi alimentaţie de efort, în primele şase luni, faţă de planul pentru tot anul, procentul de execuţie al cheltuielilor a fost de 19,3%. Adică, dintr-un plan de 128.800 de lei alocaţi din bugetul local, după calculele mele s-a cheltuit suma de 24,850 de lei, adică 19,29%”.
 

Comentarii

comentarii