Acasă Actualitate MAE, avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia. Alertă cod roșu de...

MAE, avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia. Alertă cod roșu de fenomene meteo extreme

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi o avertizare pentru românii care se află în Grecia sau intenționeză să călătorească în republica elenă.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare de fenomene meteo extreme.

”Fenomenele meteorologice intense (precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4-6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee. Sâmbătă, 9 iulie 2022, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale”, transmite MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentarii

comentarii