Acasă Editorial Mafia lui Paisie. Lista distrugerii și lista rușinii. (II)

Mafia lui Paisie. Lista distrugerii și lista rușinii. (II)

3260
DISTRIBUIȚI

Paisie-Lugojanul-2

Continuam publicarea listei preoților asupriți de Paisie ( Lugojeanul), o parte dintre ei, despre care am mai scris cândva, sunt, din păcate, morți. Așa cum este cazul părintelui Augustin Butaș. Pe el, Dumnezeu să-l odihnească, l-a umilit public, l-a căinat, l-a doborât și sărmanul, a pierit de inimă rea, cum spune familia. Cei care l-au scos din biserica ctitorită de el, au avut tupeul nemărginit să vină la înmormântare, dar și la parastas. Ultima oară, numai ca să-i vadă noul mitropolit, Ioan, și să –i creadă ” băieți de treabă”.

Dacă în episodul de ieri am dat lista a cinci preoți eliminați de Paisie, dar și a cinci care i-au înlocuit, cu voia dumneavoastră, lista de azi începe cu numărul următor, adică șase.
6. Preotul Mihai Pop, ctitorul bisericii ”Sfinții Petru și Pavel”, de pe strada cu același nume ( fosta Borzești), care a fost și consilier local (PNȚ CD), preotul căruia i se datorează aproape exclusiv hotărârea Consiliului Locat Timișoara, prin care Biserica Militară ( Piața 700), de care amărâtul de ciocoi în devenire, Paisie, nici nu auzise, pe când era student la Agronomie, (vremea în care purta pantaloni scurți, caraghioși), a fost, și el, rănit! I s-a INTERZIS, ca unui păgân, să mai intre în biserica pentru care și-a dat sănătatea. În locul lui, niște cetățeni, Lungoci, Sfercoci…cu incantații bizantine, fără niciun merit în calitatea latină a Biserici Bănățene, dar care au pus umărul la distrugerea unui om.
7. Preotul – profesor Nicolae Beleanu, ctitorul bisericii din incinta Universității de Științe Agricole Timișoara, profesor de muzică al Facultății de Teologie Timișoara, care i-a dat un 6 lui Paisie, pe vremea când era un student mediocru, (în regim de fără frecvență), alungat, și el, din biserică. Poate, răzbunarea lipsei de talent muzical…
8. Preotul Paroh Ioan Ardelean, paroh al bisericii din Mehala, frecventată de mii de oameni, a trebuit, și el, să plece. De data asta, vorbim despre un teolog cu o mare cultură generală, dar și bisericească, la degetul căruia, Paisie nici nu ar putea ajunge. O vreme, preotul Ardeleanu l-a susținut pe zbirul, venit dintr-un sătuc amărât din Argeș, să se propășească în Banatul prea darnic, i-a redactat câteva referate dintr-un doctorat început de Paisie de mulți ani, dar neterminat, din cauza neputinței și a incompetenței. Când nu a mai fost omul care să-i scrie referatele, gata…”Personalitatea” lui ciobită de complexele de inferioritate l-au făcut să fie agresiv cu studenții. Ca de obicei, cei ciobiți de ură sunt răi cu cei din jur. Ce mai caută acest Paisie în Biserică? În locul dlui Ardelean se află acum Cristian Constantin, un slugoi paisiac, un ins cu ”intrare” directă în conturile Mitropoliei Banatului. Consilier economic, este unul dintre distrugătorii Biserici Bănățene.
9. Direct pe lista abuzurilor este, prin reîncadrare, ca PENSIONAR, (în condițiile în care un preot ca Mițiga sau Pop nu au mai avut voie în biserică), Ioan Tămaș, protejatul lui Paisie în biserica din Iosefin ( Kutl sau Sinaia).
10. Teaha Cornel, un alt abuz, reîncadrat ca ”personal”, deși este pensionar, lucrând în subordinea lui Cristian Pavel, cercetat penal pentru abuz în funcție contra intereselor persoanei ( în dosarul centrelor sociale cu fonduri europene). Teaha are misiunea de a-i studia preotului Ionel Popescu…mișcările.
11. Un abuz fără măsură este reîncadrarea unui preot, mare prieten al Securității, în vremea dictaturii, pe nume Dumitru Moșoarcă. Pensionar, este tatăl lui Marius Moșoarcă, inginer constructor, impus IPSS Ioan al Banatului, ca om de bază al bisericii. În fapt, este un interesat al afacerilor cu banii Mitropoliei Banatului, câștigă…toate lucrările, în vreme ce soția lui câștigă toate…evaluările clădirilor! Dacă ei cred că aceste detalii nu sunt și pe masa procurorilor, se înșală! Relația lor cu procurorul Bâc este notorie, dar avem motive să credem că DNA nu doarme de ceva vreme…Pe acest subiect vom reveni. Bâc are, la rândul lui, dosar penal pentru afaceri pe legea 112, deci nu ar mai prea avea motive să facă influențe în favoarea familie Moșoarcă.
12. Preotul Matei Codruț, din Bulgăruș, a fost amenințat de Paisie, omul era iubit de enoriași, era așezat și docil, dar a fost eliminat în favoarea lui Valentin Cozac, care dorea negreșit acel loc de paroh…Și dorința i s-a împlinit., Nu contează câte cadavre rămân în urmă, dacă Paisie vrea, să fie!
13. Preotul Macedon Cotuțiu, de la Cărpiniș, ctitor de bisirică și el, înlocuit abuziv ca paroh de Ghiorghiță Cristian Popa, de la Crai Nou. Peste tot, Paisie și-a plantat oamenii lui pentru a avea controlul banilor și al puterii.
14. Diaconul Bogdan Neaga, din catedrala Mitropolitană a fost BĂTUT de Paisie, pus la zid ( la propriu), cu mișcări de karate, în Sfântul Altar! Umilit până la lacrimi, Bogdan Neaga, nepotul fostului rector al Universității din Sibiu, un om educat, dintr-o familie de intelectuali, a plecat la bisericuța Spitalului Județean, unde servește familiilor îndoliate!
15. Preotul Ioan Drăgănescu, paroh al bisericii din Fratelia ( unde a servit protopopul Timișoarei, Iancu), scos din casa parohială, alungat, pur și simplu, înlocuit cu preotul Ioan Bălăngean, devenit, și el, un paisiac penibil. Preotul Drăgănescu este iubit de oamenii care au plâns după el, atunci când a fost schimbat! ( va urma)
Lia Lucia Epure

 

Comentarii

comentarii