Acasă Eveniment Magazin turistic pentru produse naturiste pe Cheile Nerei

Magazin turistic pentru produse naturiste pe Cheile Nerei

323
DISTRIBUIȚI

viitorFrumuseţile naturale de pe cheile Nerei sunt aproape necunoscute la nivel regional, naţional şi internaţional. Primaria comunei Sasca Montană, din judeţul Caraş-Severin, vrea să construiască în zonă un magazin turistic pitoresc, care să pună în valoare produsele autohotone.

Are însă nevoie să câştige un proiect pe Internet. Acum, pe Cheile Nerei nu există niciun loc de unde se pot achiziţiona produsele tradiţionale din  zonă. O fostă baracă dărăpănată din zonă ar putea fi transformată, în cel mai scurt timp, într-un loc ideal de promovare a produselor naturale de la Mănăstirea Nera. Ea ar putea avea şi rol de staţie de autobuz sau, pur şi simplu, un popas pentru turiştii din zonă.

Votaţi pentru promovarea produselor turistice de pe Cheile Nerei!

Reșițeanul Grațian Mihăilescu, arhitectul Dan Cincu, Cătălin Gavrilă de la Bike Attack, Radu Anderca de la Caraș Adventure și primarul comunei Sasca Montană, Ion Poplicean, s-au alăturat și au consolidat un proiect pentru promovarea turistică a zonei Cheile Nerei. Este vorba în special de promovarea specificului produselor naturiste și artizanale din zonă, prin deschiderea unui magazin cu produse locale. Proiectul, ce poartă numele „Tinerii meșteșugari și eco-turismul”, este pe lista de votare în comunitatea online „Țara lui Andrei”.

Produse naturiste de la mănăstirea Nera

Produsele naturale sunt făcute din plantele medicinale din zonă, de către măicuțele de la Mănăstirea Nera, însă în cadrul proiectului vor fi implicați și tineri reșițeni, pentru că unul dintre scopurile principale este dezvoltarea aptitudinilor meșteșugărești de voluntariat și cele artistice ale noii generații și, în final, reconectarea acesteia cu natura, legătură de mult pierdută. Magazinul le va oferi o vizibilitate mai mare produselor naturale din zonă si a celor de artizanat si un marketing local mai bun. Peste 10.000 de turişti pot trece pragul acestui magazin doar în următorii doi ani. De asemenea, sute de localnici vor folosi noua constructie ca staţie de autobuz. „Este o șansă unică pentru turismul bănăţean de a deveni cunoscut la nivel național. Membrii comunității se pot implica direct în această promovare, prin votul pe care îl oferă. Nu trebuie decât să introducă numele, prenumele, adresa de mail și numărul de telefon și astfel pot vota proiectul reșițenilor: Tinerii meșteșugari și eco-turismul” , ne-a spus inițiatorul proiectului, Grațian Mihăilescu. Pentru a vota finanţarea acestui proiect trebuie accesat link-ul –http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-tineri-mestesugari-si-eco-turismul-id-427-cmsid-65#project-tab2).

Comentarii

comentarii