Acasă Actualitate Magazinul Unicarm din Orţişoara a primit 7 amenzi în valoare de 63.000...

Magazinul Unicarm din Orţişoara a primit 7 amenzi în valoare de 63.000 de lei, în urma unui control al Protecţiei Consumatorului Timiş. Au fost retrase de la comercializare aproape 3 tone de produse

DISTRIBUIȚI

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Timiş au făcut un control operativ la magazinul Unicarm din localitatea Orţişoara din judeţul Timiş, unde au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare. Pentru toate acestea au fost date 7 amenzi în valoare de 63.000 de lei. 

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al CRPC Vest Timiş, în urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Orţişoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate găsite în vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o maşină care asigura o temperatură între 2-4 grade, intrerupându-se lanţul de frig.

”Au mai fost găsite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheaţă în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conţinut cuprins în bloc de gheaţă, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării si recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport”, a transmis CRPC Vest Timiş.

De asemenea, inspectorii au identificat şi practici comerciale incorecte.

”S-a constatat faptul ca la Branza topită cu smantană la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeaţă-140 g şi Branză topită cu verdeaţă plasa-140g  – S-au cântărit produsele si s-a constatat ca produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat. De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM caşcaval şi preparate din carne fără a se menţiona cantitatea netă. Consumatorii fiind induşi în eroare prin omisiune inselătoare”, mai precizează sursa citată.

În cadrul aceluiaşi control au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deşi producatorul menţionează o temperatură de 2-10 grade şi au fost identificate preparate produse de Unicarm cu deficienţe de etichetare.

În urma controlului au fost date 7 amenzi în valoare totală de 63.000 de lei şi 4 avertismente.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare: Oprirea definitivă de la comercializare a peste 2720 kg produse neconforme şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.

Comentarii

comentarii