Acasă Actualitate Magistraţii au centru de perfecţionare care a costat aproape 4.000.000 de lei

Magistraţii au centru de perfecţionare care a costat aproape 4.000.000 de lei

332
DISTRIBUIȚI

După aproape cinci ani de lucru, a fost finalizat primul centru destinat exclusiv perfecţionării magistraţilor din partea de vest a ţării. La inaugurarea noului centru de perfecţionare, de la Giroc, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, directorul Institutului Naţional al Magistraturii (INM), dar şi multe oficialităţi din judeţ.

Magistraţii au "hotel de trei stele"

Directorul INM, Constantin Brânzan, spune că noul centru de perfecţionare a magistraţilor de la Giroc este o bijuterie. "Centrul de perfecţionare de la Giroc este foarte modern, are mai multe săli de conferinţă, o sală unde se poate servi masa. Condiţiile de cazare sunt excelente, clădirea are peste 40 de camere dotate cu paturi duble sau simple, televizor, frigider şi baie proprie. Pot spune că această clădire arată ca un hotel de trei stele", spune Constantin Brânzan, directorul Institutului Naţional al Magistraturii

Florica Bejinariu, preşedinte CSM : "Acest centru era o necesitate"

Preşedintele Consiuliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu, spune că multe dintre cheltuielile instituţiei vor fi reduse, asta pentru că nu vor mai fi cheltuiţi bani pentru cazarea magistraţilor."Performanţa este o necesitate a sistemului judiciar. Perfecţionarea profesională continuă a magistraţilor este o componentă permanentă a vieţii noastre profesionale. Cei care cunosc realităţile sistemului judiciar ştiu că activitatea judecătorilor şi procurorilor nu se poate desfăşura în lipsa unei permanente actualizări a cunoştinţelor lor profesionale. Acest centru de perfecţionare de la Giroc va aduce economii substanţiale bugetului Institutului Naţional al Magistraturii, dând posibilitatea cazării participanţilor şi desfăşurarea seminariilor cu logistică proprie", spune preşedintele CSM, Florica Bejinariu. Centrul de perfecţionare a magistraţilor de la Giroc a costat aproape 4.000.000 de lei, majoritatea banilor au venit din bugetele Consiuliului Superior al Magistraturii şi al Institutul Naţional al Magistraturii, iar 120.000 de lei au fost obţinuţi prin fonduri PHARE.

Comentarii

comentarii