Acasă Actualitate Mai 1753 – mai 2022. Spitalul Militar Timișoara a împlinit 268 de...

Mai 1753 – mai 2022. Spitalul Militar Timișoara a împlinit 268 de ani

DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Militar de Urgență “ Dr. Victor Popescu” Timișoara a împlinit 268 de ani de existență și de asigurare a asistenței medicale în Banat, joi 5 mai 2022.

Începuturile Spitalului Militar Timișoara datează din anul 1753 când, la data de 17 ianuarie Comandantul Cetății Timișoara face un raport către Consiliul Aulic de Război din Viena în care se arată că s-au luat toate măsurile impuse de fixarea locului unde să fie construită clădirea și că devizul, ca și planul clădirii au fost întocmite pentru o capacitate de 300 de paturi.

În anul 1754, la data de 05 mai, clădirea Spitalului de Garnizoană din Timișoara era terminată și avea inițial doar parter. Nivelul al 2-lea al spitalului a fost construit în anul 1821. Denumirea spitalului este dată după colonelul medic dr. Victor Popescu, comandant al spitalului în perioada 1963-1974.

În anul 2018 au fost finalizate lucrările de amenajare a capelei militare din curtea spitalului, iar ziua de 5 mai – Sfântul Efrem cel Nou este hramul capelei și ocrotitorul spitalului nostru.

Astăzi, într-un cadru festiv, în prezența seniorilor spitalului, medici militari care au marcat existența spitalului pre si post revoluționară, s-a desfășurat o festivitate de marcare a evenimentului în care a fost prezentată istoria spitalului de la înființare și până in ziua de astăzi, s-au acordat diplome aniversare și întregul personal al spitalului s-a putut bucura de un moment special muzical oferit de Fanfara Muzicii Militare de Garnizoană, grupul Dorul al Spitalului Militar Timișoara și de pianistul Adisi Adrian.

Pe fondul muzical au putut fi admirate picturi realizate de maestrul Mihai Teodor Olteanu, pictorul Revoluției.

Mulțumim întregului personal pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă în munca de zi cu zi si le dorim multă sănătate și împliniri în plan personal și profesional! La mulți ani! – este mesajul conducerii prestigioasei unități militare din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii