Acasă Actualitate Mai bine mai târziu decât niciodată! Liliana Oneț, instalată prefect de Timiș,...

Mai bine mai târziu decât niciodată! Liliana Oneț, instalată prefect de Timiș, de ministrul Marcel Vela

1933
DISTRIBUIȚI

După ce, pe 11 decembrie, Liliana Oneț a fost nevoită să  se mulțumească cu numirea ca subprefect, vineri, 10 ianuarie, aceasta a scăpat de prefixul din denumirea funcției. De această dată, ceremonia de depunere a jurământului nu a mai avut nevoie de suport tehnic, în Sala Revoluției din cadrul Palatului Administrativ fiind prezent, în persoană, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Înainte de ceremonia oficială, ministrul s-a arătat încântat de faptul că este prezent la un eveniment foarte important pentru județul Timiș. Ceremonia în sine nu a adus dificultăți pentru Liliana Oneț, obișnuită deja cu astfel de formalități.

După depunerea jurământului, Marcel Vela a lăudat munca depusă până acum de Liliana Oneț, din poziția de subprefect. El este convins că subalterna sa își va desfășura, ca până acum, munca în favoarea cetățenilor din Timiș, promițând că Guvernul o va susține în toate demersurile sale.

„Guvernul României va fi alături de județ și de doamna prefect. Nu m-am gândit să fac un bilanț, dar pe drum de la aeroport mi-am adus aminte că, într-una din ședințele trecute, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Centura de Sud a Timișoarei și pentru racordul la autostrada A1, noul racord. Cred că viitorul sună bine!”, a spus Marcel Vela.

După aceste declarații, ministrul i-a invitat pe cei prezenți să ia cuvântul. Primul care s-a arătat interesat a fost Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. a preluat cuvântul, salutând venirea ministrului la Timișoara. „Cum se spune la casă nou, la funcție nouă, «nu se vine cu buzunarul gol»”, a început acesta, menționând că darul său este o propunere pentru nou-numitul prefect, dar la care și ministrul poate avea un cuvânt de spus.

„Sunt instalați prefecții, dar, nu întotdeauna au toate pârghiile pentru a soluționa toate probleme. […] El are instrumentele sale, doar de forță, de ordine”, amintind de probleme cu scăpările de gaze de la un bloc din Timișoara, unde nu s-a putut interveni la timp.

Propunerea mitropolitului sună așa: „Să existe o clădire care, măcar în marile orașe, să aibă un minim necesar, un pat, robinet cu apă, pentru momentele critice […] calamități. Acestea vin, nu ziua, ci noaptea. Așa cum prim-ministrul are un fond la dispoziția sa, nu văd de ce nu ar avea și prefectul un fond, din care să poată cumpăra o sticlă de apă, să poată da o pâine cuiva”.

Ministrul a răspuns că va ține cont de propunerile mitropolitului, spunând că acum sunt în faza de reorganizare a ministerului. „Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale au rămas pentru ianuarie, fiind nevoie și de un aviz al CSAT. În luna ianuarie. cei care vor fi ctitori ai acestei noi etape de eficientizare a MAI, vor avea și acest lucru în vedere”.

„În mod normal, prefectul este un fel de premier la nivelul județului. Prefectul ar trebui să îi subordoneze și pe ceilalți directori de la instituțiile deconcentrate. Aceștia, până acum, nu întotdeauna au răspuns cum trebuie. Este o etapă, o gândim. Ceea ce se poate face, vedem. Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă prefect și responsabilitățile sale. Este un nou început. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru a moderniza tot ce înseamnă actul guvernativ”, a continuat ministrul.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut și el un mesaj pentru prefect, scurt de această dată, transmițând felicitări pentru noua funcție a Lilianei Oneț și încredere pentru a fi un foarte bun reprezentant al guvernului în Timiș și un excelent partener al Primăriei.

Încheierea i-a aparținut noului prefect. Oneț a amintit că are deja experiență, promițând că se poate descurca în orice situație. Ea nu a uitat de starea Evei Andreas, căreia i-a urat sănătate.  

Comentarii

comentarii