Acasă Actualitate Mai multe cadre didactice de la UPT, premiate de Academia Română

Mai multe cadre didactice de la UPT, premiate de Academia Română

466
DISTRIBUIȚI

Academia Română a acordat, conform tradiției, premiile care recompensează cele mai bune lucrări și prezențe culturale și științifice românești realizate de-a lungul anului, iar din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc online.

Laureații au fost nominalizați de către Biroul Prezidiului, condus de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Academia Română acordă un număr de 81 de premii, purtând, fiecare, numele unei personalităţi din domeniul cultural sau științific reprezentat în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Din totalul celor 81 de premii, pentru anul 2018 au fost recompensate 71 de lucrări sau grupuri de lucrări, creații individuale sau elaborate de colective de autori.

La 100 de ani de la înființare, Universitatea  Politehnica Timișoara a fost onorată și în acest an cu următoarele premii:

1. Premiul „Aurel Vlaicu” al Academiei Române la categoria „Științe Tehnice” pentru grupul de lucrări: Caracterizarea mecanică a materialelor celulare avansate/ Mechanical characterization of advanced cellular materials, autori Emanoil Linul şi Nima Movahedi (Australia).

2. Premiul „Tudor Tănăsescu“ al Academiei Române la categoria „Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei” pentru un grup de 3 lucrări ştiinţifice: Tehnici data-driven de acordare a parametrilor regulatoarelor, autori Raul-Cristian Roman și Radu-Emil Precup.

3. Premiul „ Gheorghe Cartianu“ al Academiei Române la categoria „Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei” pentru un grup de 4 lucrări ştiinţifice: Metode şi baze de date de îmbunătăţire a vizibilităţii în imagini afectate de ceaţă, autori Codruţa O. Ancuţi şi Cosmin Ancuţi. Lista completă a premiilor o găsiți aici: https://acad.ro/premiileAR/liste/2018.pdf.

Comentarii

comentarii