Acasă Actualitate Mai puțin de 1.500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, miercuri, în...

Mai puțin de 1.500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, miercuri, în Timiș. Patru noi reacții adverse

2014
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 9 iunie, doar 1.477 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din județul Timiș. Și dintre aceștia, 699 au primit a doua doză. În continuare, majoritatea celor se imunizează o fac cu serul companiei Pfizer, însă o bună parte optează și pentru cel al Johnson&Johnson. Miercuri, 915 s-au vaccinat cu Pfizer, 430 cu Johnson&Johnson, 68 cu Moderna și 64 cu AstraZeneca.

De la debutul campaniei de vaccinare, la nivelul județului Timiș au fost administrate 368.563 de doze de vaccin. Numărul persoanelor care au finalizat schema de imunizare este de 182.307, iar al celor care au primit doar prima dintre cele două doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca este de 15.621 persoane. De menționat că în prima categorie intră și cei cărora le-a fost administrat singura doză necesară din serul Johnson&Johnson.

Din totalul vaccinurilor administrate până în prezent, au fost raportate reacții adverse în 0,04% din cazuri, adică în număr de 149. Ultimele patru au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre persoane care au prezentat cefalee, mialgii, artralgii și astenie, toate remise.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii