Acasă Actualitate Mai puține amputații și decese! Proiectul rotarian PreVasc, premiat la Salonul internațional...

Mai puține amputații și decese! Proiectul rotarian PreVasc, premiat la Salonul internațional de invenții Timișoara

DISTRIBUIȚI

Proiectul rotarian PreVasc a fost premiat, sâmbătă, 15 iunie, la Salonul internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia” Timișoara, președinte prof.univ. dr.  care a avut loc în perioada 13 -15 iunie, în organizarea Universității de Științele Vieții Timișoara, rector prof.univ. dr. Cosmin Popescu, și Societatea Inventatorilor din Banat, condus de Remi Rădulescu, și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

 ”Rotary Club Timişoara Ripensis este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii, care de 15 ani ne întâlnim în fiecare săptămână, asigurăm servicii umanitare, promovăm standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabilim relaţii de bună înţelegere în comunitatea în care trăim, unindu-ne forţele pentru a promova şi derula diferite proiecte în plan social, educaţie, sănătate, cultură, sport, pentru întreaga comunitate”, transmit reprezentanții clubului

Proiectul PreVasc, inițiat de dr. Mircea Popitiu, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara, este o inițiativă inovatoare de prevenție vasculară, care vizează reducerea incidenței bolilor vasculare în România.

Acest proiect este deosebit de semnificativ datorită prevalenței ridicate a afecțiunilor vasculare în rândul populației românești, unde aproximativ una din cinci persoane suferă de o formă de boală vasculară.

PreVasc este conceput ca o platformă cuprinzătoare care integrează informații medicale, date despre pacienți, furnizori de servicii medicale și cercetare clinică. Proiectul oferă o bază de date centralizată pentru clinicieni pentru a diagnostica și trata mai eficient afecțiunile vasculare.

Include instrumente pentru selectarea pacienților pe baza unor criterii de diagnostic specifice, compararea cohortelor de pacienți și facilitarea cercetării clinice.

Platforma oferă numeroase beneficii: 1. Implicarea pacienților: Pacienții au acces facil la informații medicale, pot interacționa cu furnizorii de servicii medicale și pot participa la studii clinice.

  1. Comunitatea medicală: Medicii se pot conecta, împărtăși informații, accesa o bibliotecă virtuală de resurse și găsi oportunități de cercetare.
  2. Integrarea în sistemul de sănătate: Clinicile își cresc vizibilitatea, iar companiile din domeniul medical pot contribui la eforturile de prevenție prin susținerea cercetării și tratamentului.

PreVasc urmărește, de asemenea, să reducă numărul de amputații și decese cauzate de afecțiuni vasculare prin furnizarea de intervenții eficiente și la timp, printr-o abordare în rețea, combinând eforturile diverselor părți interesate din sistemul de sănătate.

Acest proiect a primit recunoaștere, fiind finalist la Romanian Healthcare Awards 2022, evidențiindu-i impactul și potențialul de a transforma îngrijirea vasculară în România: 1,Dr. Mircea Popitiu – PreVasc](https://prevasc.ro/mircea-popitiu/) 2Dr. Mircea Ionuț Popițiu din Timișoara, finalist la gala Romanian Healthcare Awards 2022 – la categoria Campania medicală a anului: PreVasc – Prevenție Vasculară)

Comentarii

comentarii