Acasă Actualitate Malul râului Bega ecologizat de voluntari, în comuna Balinț

Malul râului Bega ecologizat de voluntari, în comuna Balinț

DISTRIBUIȚI

Centrul pentru Inovare și Dezvoltare Urbană (CIDU) a desfășurat sâmbătă, 30 martie, o amplă acțiune de ecologizare a malului râului Bega, pe raza comunei Balinț. Inițiativa a fost susținută și de compania Klarwin, lider european specializat în echipamente industriale pentru instalații de filtrare și purificare a fluidelor și tratare a apei. Peste 30 de voluntari din Timișoara și Balinț au răspuns apelului și s-au alăturat demersului comunitar pentru conservarea mediului.

Mai mult de 20 metri cubi de deșeuri au fost colectați în cei 80 de saci umpluți de voluntari, într-un efort de a reda frumusețea naturală a zonei. Acțiunea s-a întins pe durata întregii zile și a acoperit o distanță de 8 km, stabilind un model de bune practici pentru implicarea comunităților locale în activitățile de protejare a mediului.

 „Acțiunea de astăzi reprezintă mai mult decât o simplă curățenie. Ea simbolizează angajamentul comunităților noastre față de mediul în care trăim și necesitatea de a acționa împreună pentru binele comun. Ne bucurăm să putem susține acest efort și suntem inspirați de energia și dedicarea fiecărui voluntar implicat”, a declarat reprezentantul Klarwin.

CIDU își exprimă profunda recunoștință față de parteneri și de voluntarii implicați. Această acțiune subliniază devotamentul continuu al organizației pentru protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții comunității locale.

Comentarii

comentarii