Acasă Sănătate Mamografii gratuite pentru 800 de angajate ale Spitalului Municipal Timișoara

Mamografii gratuite pentru 800 de angajate ale Spitalului Municipal Timișoara

1751
DISTRIBUIȚI

În 1 octombrie, este Ziua Luptei împotriva Cancerului de Sân. La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza cancerului la sân, ceea ce înseamnă că una din opt femei moare răpusă de cancer la sân.

Dar cancerul la sân depistat în stadiul incipient poate fi vindecat în proporţie de peste 90%. Prin urmare, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara demarează, luni 1 octombrie, cu prilejul Zilei Luptei împotriva Cancerului de Sân, o acțiune de screening a cancerului de sân pentru cele peste 800 de femei peste 40 de ani, angajate ale spitalului.

Dr. Olimpia Oprea (foto), manager, a subliniat că se vor efectua mamografii gratuite cu mamograful digital performant aflat în dotarea spitalului datorită unui proiect european. Femeile, nu doar angajate ale spitalului, pot beneficia de mamografii gratuite, pe baza de bilet de trimitere.
“Mamografia poate depista o tumora cu 2 ani înainte ca aceasta să devină palpabilă. Mulțumiri domnului doctor Daniel Malita, șeful Laboratorului de Imagistică, care, împreună cu colegii dânsului, vor fi implicați în aceasta acțiune!”, este mesajul dr. Olimpia.

 

Comentarii

comentarii