Acasă Eveniment Managerul Andrei Marin – destituit a treia oară, de la Spitalul “Louis...

Managerul Andrei Marin – destituit a treia oară, de la Spitalul “Louis Ţurcanu” Timişoara

371
DISTRIBUIȚI

“Eu voi ataca ordinul, din nou, în instanţă, fiindcă a încălcat prima sentinţă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, ca şi al treilea ordin. Urmează episodul patru”, a declarat managerul.
Andrei Marin (foto), managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, a fost destituit iarăşi din funcţie, vineri, 27 noiembrie, printr-un ordin al lui Adriean Videanu, ministrul interimar al Sănătăţii, după ce Andrei Marin a revenit pentru a treia oară la conducerea spitalului, începând de luni, 16 noiembrie, tot printr-un ordin al ministrului Videanu, dar după ce managerul timişorean a câştigat în instanţă procesul cu Ministerul Sănătăţii. “Văzând adresa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, nr. 15440 din 2009 şi a Instituţiei Prefectului Timiş, nr. 861CP din 2009, în temeiul art. 7 din Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 27 noiembrie 2009, domnul inginer Andrei Marin se revocă din funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara. Începând cu data de 27 noiembrie, încetează contractul de management încheiat între Ministerul Sănătăţii Publice şi managerul Andrei Marin”, se arată în ordinul MS din 27 noiembrie. “Într-un articol din lege se arată că aceste două instituţii pot propune destituirea, în urma unor controale, dar eu nu am avut nicio evaluare, niciun control în aceste zile, la care să fiu activ, să semnez vreun proces-verbal de control. Eu voi ataca ordinul, din nou, în instanţă, fiindcă a încălcat prima sentinţă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, ca şi al treilea ordin. Urmează episodul patru”, a declarat managerul Andrei Marin.

Slalom printre hotărâri judecătoreşti
Printr-un ordin al MS, din decembrie 2006, Andrei Marin a fost numit în funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara. Lucrurile au mers bine până în luna mai 2008, când, tot printr-un ordin al MS, Marin a fost revocat din funcţia de manager. Întrucât a considerat că ordinul de revocare a fost ilegal, Marin l-a contestat la instanţa de contencios administrativ competentă, solicitând atât anularea în totalitate a acestuia, cât şi suspendarea executării ordinului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii în anulare a ordinului, în conformitate cu legea. Procesul s-a desfăşurat mai întâi la Curtea de Apel Timişoara, apoi la Oradea. Astfel, prin Decizia din 30 iunie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, irevocabilă, s-a admis cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 891 din 2008 al Ministerului Sănătăţii. Astfel, Andrei Marin şi-a recâştigat postul, pentru a doua oară, începând cu data de 3 iulie 2009. În 16 noiembrie, a revenit în funcţia de manager, pentru a treia oară.

Comentarii

comentarii