Acasă Eveniment Managerului de la Spitalul “Louis Ţurcanu” i se pretinde 1 miliard de...

Managerului de la Spitalul “Louis Ţurcanu” i se pretinde 1 miliard de lei vechi despăgubire

DISTRIBUIȚI

turcanu_7Fiindcă nu a fost pusă în aplicare o sentinţă irevocabilă
“Am decis, de comun acord, că acuma, în 15 aprilie, avem salariile şi vor primi banii. Culmea culmilor. Nici măcar nu a vorbit niciodată cu mine. A sărit etapele”, a declarat Viorica Hladik, managerul interimar al spitalului.

Teodor Raţiu, preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, angajat al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara, împreună cu Adriana Andrei, asistentă principală la acelaşi spital, a dat-o în judecată, la sfârşitul lunii martie, pe Viorica Hladik, managerul interimar al spitalului, fiindcă nu a fost pusă în aplicare sentinţa prin care li se acorda celor doi angajaţi sporul de 70% la salariu.

Acuzele aduse sunt: infracţiune de neexecutare a unei hotărâri judecătoreşti definitive, privind plata salariilor datorate angajaţilor şi infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Cei doi cer despăgubire în valoare de 1 miliard de lei vechi, fiecare.

Hotărâre irevocabilă

“Subsemnatul sunt angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Lois Ţurcanu” Timişoara, în calitate de oficiant sanitar principal în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Control Infecţii Nosocomiale, calitate în care beneficiam de acordarea unui spor de 70% din salariu.

La data de 1 octombrie 2007, spitalul a decis diminuarea sporului de la 70% la 7%. Considerându-mă prejudiciat, am formulat acţiunea în instanţă, unde am solicitat obligarea spitalului la acordarea în cotinuare a sporului.

Prin sentinţa civilă din 14 februarie 2008, spitalul a fost obligat în conformitate cu cererea subsemnatului. Hotărârea din primă instanţă a fost confirmată prin decizia nr. 350, din 14 noiembrie 2008, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, prin care s-a respins recursul spitalului. După judecarea recursului, hotărârea este irevocabilă şi trebuie dusă în îndeplinire fără rezerve”, se arată în plângerea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, din 30 martie 2009. Hotărârea instanţei trebuia pusă în aplicare în 15 zile, dar Raţiu a declarat că nici în ziua de azi nu a primit niciun ban din suma promisă.

“Vor primi banii!”

Deşi Viorica Hladik ne-a declarat că banii vor fi daţi nu numai lui Raţiu, dar şi tuturor angajaţilor aflaţi în situaţia lui, Raţiu a declarat că nu a primit nimic şi nu a fost chemat să semneze niciun document. “Cum am primit hotărârea, în câteva zile au semnat şi actul adiţional. Am decis de comun acord că, acuma, în 15 aprilie avem salariile şi vor primi banii.

Culmea culmilor. Nici măcar nu a vorbit niciodată cu mine. A sărit etapele. A şi semnat actul adiţional şi ştie foarte bine că primeşte banii”, a declarat Hladik. “Astăzi (ieri – n. r.) nu am semnat niciun act adiţional”, a spus Raţiu. Vom vedea ce se va întîmpla.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii