Acasă Actualitate Mănăstirea de la Partoș are nevoie de ajutor. La Centrul de zi...

Mănăstirea de la Partoș are nevoie de ajutor. La Centrul de zi mănâncă și sunt îngrijiți peste 100 de copii și bătrâni

DISTRIBUIȚI

Mănăstirea de la Partoș are nevoie de ajutor pentru a continua activitatea Centrului de zi, unde mănâncă și sunt îngrijiți peste 100 de copii și bătrâni.

Apelul este lansat de către chef Paul Sebastian, unul dintre bucătarii care colaborează cu acest lăcaș de cult important din Banat:

“Trebuie să știți că acolo mănâncă în fiecare zi peste 100 de copii și bătrâni, primesc și pachete cei care nu pot să mănânce la cantina Centrului de zi. Apoi, în partea de amenajare a mănăstirii, partea de chilii, este foarte mult de lucru. Părintele stareț se chinuie să finalizeze chiliile ca să poată părinții să se mute în mănăstire. Chiliile încă nu sunt finalizate. Fiecare om, oricine poate să aducă un ajutor, fie că vrea să ducă alimente pentru copii, pentru oameni în sărmani, fie că vrea să ajute la finalizarea chiriilor este bine venit”, spune chef Paul Sebastian, conform radiotimisoara.ro.

Mănăstirea Partoș reprezintă o veche vatră monahală, a cărei existență este atestată documentar din 1571. Aici a trecut la cele veșnice Mitropolitul Iosif al Timișoarei, pe care Biserica Ortodoxă Română l-a canonizat și a cărui pomenire se face la data de 15 septembrie.

 

Comentarii

comentarii