Acasă Actualitate Mănăstirea Piatra Scrisă din Caraș Severin – un loc rânduit de Dumnezeu...

Mănăstirea Piatra Scrisă din Caraș Severin – un loc rânduit de Dumnezeu – își va sărbători hramul

366
DISTRIBUIȚI

Data de 27 iunie 2021, Duminica Tuturor Sfinților este pentru așezământul monahal de la Armeniș, zi de mare sărbătoare. În această duminică Mănăstirea „Piatra Scrisă” își va sărbători hramul 2021.

Această mănăstire se află la o distanță de 25 de kilometri de Caransebeș, înspre Băile Herculane, fiind o oază de meditație și rugăciune la icoana pictată direct pe stâncă.

Preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, va oficia și în acest an Sfânta Liturghie în altarul de vară, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Așezământul monahal emblemă a județului Caraș Severin a luat ființă pe un loc rânduit de Dumnezeu, deoarece tradiția locală leagă începuturile acestei mănăstiri de găsirea unei icoane zugrăvite pe stâncă.

Prima mențiune documentară, sigura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecută „Stânca Sfintei Treimi”.

Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către preasfințitul părinte episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

Sunt așteptați pelerini din toată țara să participe la bucuria hramului Mănăstirii „Piatra Scrisă” din județul Caraș-Severin și să-i cinstească împreună cu ierarhul, preoții și obștea monahală, pe casnicii lui Dumnezeu, așa cum sunt numiți sfinții.

„Vă invităm ca împreună să reînnodăm tradiția pelerinajelor la așezămintele monahale, știind că pelerinajul este un act de manifestare a credinței noastre și totodată prilej de îmbogățire spirituală”, a subliniat părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

 

Comentarii

comentarii