Acasă Actualitate Manifestare  educativ-artistică dedicată prevenirii criminalității și  victimizării minorilor, la Liceul Ioan Vidu...

Manifestare  educativ-artistică dedicată prevenirii criminalității și  victimizării minorilor, la Liceul Ioan Vidu Timișoara

DISTRIBUIȚI

O inițiativă de amploare pentru promovarea unui mediu școlar sigur și sănătos la Liceul de Artă ,,Ion Vidu” din Timișoara.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, Mitropolia Banatului, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș și Penitenciarul Timișoara au organizat un eveniment educativ-artistic, de natură preventivă, având ca beneficiari elevii proiectului “Centre de Informare și Consiliere Școlară”.

Manifestarea s-a desfășurat în sala de spectacole a Liceului de Artă ,,Ion Vidu” din Timișoara și a reunit tineri din douăsprezece școli din județul Timiș, care au prezentat diferite momente artistice de prevenire a criminalității și victimizării minorilor, având ca subiect următoarele teme: traficul de persoane, consumul de tutun și droguri, violența în rândul tinerilor – fenomenul bullying-ului, dependența de mediul on-line și de jocurile de noroc și consecințele care decurg din aceste comportamente.

Elevii din cele douăsprezece infocentre au pregătit cu atenție și dedicare reprezentații care au abordat subiecte sensibile, oferind perspective inovatoare asupra prevenirii violenței și a dependențelor, fiind coordonați de către profesori și psihologi din școlile de care aparțin, dar și de către domnul Alexandru Croitoru, agent șef adjunct din cadrul IPJ Timiș, care a depus o muncă deosebită alături de elevi, participând la diferite evenimente în toate infocentrele din județ.

La unul dintre aceste evenimente a participat și părintele Cristian Răduică, de la paraclisul ,,Bunavestire” al parohiei Tipografilor din cadrul IPJ Timiș, care a prezentat tema , Libertate, curaj și credință”.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent  preotul Cristian Păiș, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, amintind că Arhiepiscopia Timișoarei a fost și este un partener de nădejde în procesul de prevenire a violenței și a diferitelor dependențe.

De asemenea, i-a felicitat pe tineri pentru munca depusă în cadrul acestui proiect, îndemnându-i să se ferească de toate lucrurile care le pot pune în pericol sănătatea fizică și psihică, să ceară ajutorul lui Dumnezeu în toate, să comunice cu părinții, cu profesorii și cu preotul duhovnic pentru a primi îndrumare,  în orice problemă ar avea.

Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentaților instituțiilor partenere: domnul Petre Mihăieș – consilier județean în cadrul CJ Timiș, doamna Gabriela Melania Dragomir – director CJRAE, domnul prof. Cosmin Hogea – Inspector Școlar General Adjunct, Agent șef principal Maria Moroz – IPJ Timiș și Agent George Mamară – Penitenciarul Timișoara.

Fiecare a apreciat munca și dedicarea tinerilor în promovarea unui mod de viața sănătos, precum și momentele artistice de prevenire a criminalității și victimizării minorilor,  manifestarea fiind una de succes în rândul tinerilor.

 

Comentarii

comentarii