Acas─â Politica Manifestul lui Eugen Orlando Teodorovici

Manifestul lui Eugen Orlando Teodorovici

1306
DISTRIBUIȚI

Este un eveniment cu totul neobi╚Önuit. O personalitate marcant─â din interiorul unui partid politic, fost pre╚Öedinte executiv ╚Öi ├«n prezent candidat pentru pozi╚Ťia de pre╚Öedinte, redacteaz─â ╚Öi distribuie un manifest. Un manifest care are drept ╚Ťint─â partidul a c─ârui conducere ├«ncearc─â s─â o preia. Acest gest extrem, din partea unui om care s-a dovedit cump─âtat de-a lungul timpului, nu poate s─â aib─â dec├ót dou─â semnifica╚Ťii. Care sunt acestea?

Eugen Orlando Teodorovici reclam─â ilegalit─â╚Ťi at├ót de grave comise la v├órful PSD, ├«nc├ót PSD risc─â s─â fie ╚Öters de c─âtre Justi╚Ťie din registrul partidelor politice. Manifestul este un avertisment c─â Teodorovici este decis s─â mearg─â p├ón─â la cap─ât. El reclam─â faptul c─â, ├«n noiembrie 2019, la conducerea PSD s-a instalat ├«n mod ilegal o echip─â condus─â de Marcel Ciolacu. Iar din acel moment, zilnic, statutul partidului, validat de Tribunalul Bucure╚Öti dup─â Congresul Extraordinar din 29 iunie 2019, a fost sistematic ├«nc─âlcat. Acesta este punctul de plecare. Dac─â Teodorovici a ├«ntocmit acest manifest, dac─â el se angajeaz─â ferm s─â mearg─â p├ón─â la cap─ât ╚Öi s─â ac╚Ťioneze partidul din care face parte ├«n Justi╚Ťie, pentru a ob╚Ťine radierea acestuia, ├«nseamn─â c─â este con╚Ötient de faptul c─â num─ârul sus╚Ťin─âtorilor s─âi ├«n loc s─â creasc─â, se diminueaz─â. Ceea ce automat m─âre╚Öte riscul de a suferi o ├«nfr├óngere ustur─âtoare ├«n competi╚Ťia cu Marcel Ciolacu. Iar disperarea ├«l ├«mpinge la o solu╚Ťie limit─â.

Dar ├«ns─â╚Öi aceast─â competi╚Ťie pentru ╚Öefia PSD este exploziv─â. Marcel Ciolacu a anun╚Ťat c─â inten╚Ťioneaz─â ├«n 22 august anul curent, la Congresul partidului, s─â candideze ├«mpreun─â cu o ├«ntreag─â echip─â. Care echip─â ar urma s─â preia ├«n totalitate conducerea partidului. Delega╚Ťii la Congres, un Congres online, ar urma cu acest prilej s─â opteze pentru singura rezolu╚Ťie prezentat─â. Aceast─â singur─â rezolu╚Ťie este conceput─â ╚Öi sus╚Ťinut─â de echipa Ciolacu. Eugen Teodorovici sus╚Ťine cu statutul ├«n m├ón─â c─â aceast─â procedur─â este ilegal─â, fiind contrar─â statutului PSD, a statutului validat de c─âtre Tribunalul Bucure╚Öti. ╚śi ca urmare el va candida ├«n nume propriu. F─âr─â rezolu╚Ťie ╚Öi f─âr─â constituirea unei echipe. Dar este posibil a╚Öa ceva?

Este oare posibil s─â ai dou─â candidaturi la un Congres, fiecare din ele conform├óndu-se unei norme nu numai diferite, ci diametral opuse? Probabil c─â nu. ╚śi, ├«n consecin╚Ť─â, Teodorovici presimte c─â nu va fi l─âsat s─â candideze. Iar Marcel Ciolacu va r─âm├óne singurul candidat la func╚Ťia preziden╚Ťial─â ╚Öi va ├«ncerca s─â acapareze, ├«mpreuna cu echipa sa, ├«ntreg partidul. Instituind o dictatur─â intern─â. Iat─â de ce ╚Öi din aceast─â perspectiv─â Eugen Teodorovici amenin╚Ť─â ├«n manifestul s─âu c─â va merge p├ón─â la cap─ât, solicit├ónd radierea PSD din registrul partidelor politice.

╚śi are toate ╚Öansele s─â reu╚Öeasc─â. Dac─â PSD nu are capacitatea, conform lui Teodorovici, s─â se reformeze ├«n legalitate, va fi constr├óns s─â se reformeze ├«n ilegalitate. Adic─â dup─â ce va fi practic desfiin╚Ťat de Tribunalul Bucure╚Öti.

Problema este c├ót se poate de serioas─â. Probabil c─â aceast─â situa╚Ťie cu totul ╚Öi cu totul neobi╚Öuit─â, starea jalnic─â ├«n care a ajuns cel mai mare partid din Rom├ónia s─â-╚Öi gestioneze politica intern─â, este elementul care l-a determinat ieri pe Adrian Severin s─â m─â sune ╚Öi s─â m─â ├«ntrebe dac─â sunt dispus s─â public pe CorectNews o analiz─â deosebit de voluminoas─â asupra situa╚Ťiei din PSD, analiz─â la care a lucrat mai mult timp. Voi face acest lucru de ├«ndat─â ce-mi va trimite materialul. Pentru moment, nu-mi dau seama dac─â reflec╚Ťiile lui Severin se ├«nt├ólnesc sau nu cu disperarea pe care a sim╚Ťit-o lectur├ónd manifestul lui Teodorovici. Vom vedea.

Comentarii

comentarii