Acasă Actualitate Mara Bugarin, o tânără actriță din Timișoara, în filmul care a câștigat...

Mara Bugarin, o tânără actriță din Timișoara, în filmul care a câștigat Un Certain Regard 2022, la Cannes

DISTRIBUIȚI

Mara Bugarin  o tânără de 21 de ani din Timișoara, studentă la teatru, face parte din distribuția filmului Metronom, care a câștigat secțiunea Un Certain Regard 2022, la Cannes, vineri, și are în centrul acțiunii relația de dragoste dintre doi liceeni, în România comunistă, în anul 1972.

Metronom înseamnă debutul Marei în cinematografie, dar ea  joacă de la vârsta de 10 ani, în diferite spectacole la Teatrului German de Stat din Timișoara. Tânăra actriță a absolventă a prestigiosului Liceu teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara.

În anul 1972, Ana, o adolescentă de 17 ani, află că prietenul ei va pleca din țară definitiv în câteva zile. Cei doi îndrăgostiți vor să petreacă împreună perioada de dinantea plecării. Scenariu: Alexandru Belc, Patrick Templin. Actori principali: Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov.

Regizorul Alexandru Belc a debutat, cu primul lui film de lungmetraj, Metronom, o producție Strada Film International, în competiția prestigiosului festival de film de la Cannes, în cadrul secțiunii Un Certain Regard.

În timp ce Ion Țiriac și Năstase joacă finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă.

Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

Comentarii

comentarii